gedave

10 idei de cadouri pentru persoanele pasionate de fotografie

10 idei de cadouri pentru persoanele pasionate de fotografie

Printre cele mai populare hobby-uri pentru toate vârstele se regăsește arta fotografică. Dacă aveți prieteni pasionați de fotografie, vă prezentăm în continuare cele mai bune idei de cadouri, special pregătite pentru daruri cu stil, care să-i bucure și să-i ajute în activitatea lor.

Blițuri

Calitatea luminii este importantă pentru orice fotograf, de aceea blițurile reprezintă cadouri potrivite, pe care le vor folosi ca să regleze luminozitatea cadrelor. Deși aparatele foto au bliț încorporat, un set de blițuri externe duce arta fotografică la un nivel superior.

Filtre Foto

Pasionații de fotografie vor aprecia un cadou sub forma unui set de filtre foto, pentru realizarea unor efecte vizuale spectaculoase. Pe site-urile de specialitate găsiți o gamă largă de filtre neutre (ND), filtre de polarizare, filtre de fotografiere close-up.  

Selfie stick profesional 

Cele mai bune fotografii sunt postate pe rețele sociale, ca să fie admirate de  prieteni și cunoscuți. Un selfie stick de nivel profesional reprezintă un cadou excelent pentru pasionații de fotografie. Îl vor utiliza pentru imagini creative și poze de grup din vacanțele pe care le petreceți împreună.

Stabilizator de imagine

Gimbalurile sunt accesorii foto pe care orice fotograf și le dorește în trusa cu echipamente profesionale. Stabilizatoarele de imagine sunt necesare pentru declanșarea de la distanță a camerei foto și reprezintă un ajutor important în realizarea de vloguri.

Trepied, monopied

Persoanele pasionate de fotografie au nevoie de diverse echipamente pentru ședințe foto în aer liber și în studio, Printre cele mai apreciate cadouri de acest tip sunt trepiedele și monopiedele. Aceste accesorii pentru fixare pot fi utilizate pentru smartphones, camere de acțiune, mirrorless, DSLR-uri ș.a.

Set de obiective foto profesionale

Cele mai citite articole

Performanța în artă fotografică se bazează pe alegerea obiectivelor foto potrivite. Fie că este vorba despre un obiectiv foto Canon sau un set de lentile profesionale, fanii fotografiei vor fi încântați să le primească în dar. Pot fi obiective de kit, obiective prime, obiective cu unghi larg, obiective superzoom, obiective macro.

Cărți, albume, cursuri de fotografie

Un fotograf pasionat învață tot timpul ceva nou, așa că va primi cu bucurie un cadou care să cuprindă cărți și albume de fotografie. Sunt disponibile volume de colecție, dar și ebooks și tutoriale în format digital. Iar un voucher pentru participarea la un curs de fotografie reprezintă întotdeauna o opțiune excelentă pentru darurile aniversare. 

Hard disk extern (HDD)

Există sute de accesorii foto, iar dintre ele memoriile externe sunt cadouri potrivite pentru pasionații de fotografie. Se adună mii de imagini pe care le pot stoca în arhive digitale, cu ajutorul unor seturi de HDD-uri pentru aparate foto digitale.        

Cititor de carduri USB de mare viteză

Portabilitata și conectivitatea între diferite dispozitive digitale sunt importante pentru un pasionat de fotografie. De aceea un cadou inspirat este cel format din cititoare de carduri USB de mare viteză. Acestea au funcționalități multiple, garantează transferuri rapide și sunt compatibile cu toate tipurile de carduri SD.

Tabletă grafică

Fanii artei fotografice vor primi cu bucurie tablete grafice pentru imagini digitale, colaje și proiecte multimedia. Un astfel de cadou le deschide perspectiva realizării unor fotografii complexe, pe care să le prelucreze cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Inspirați-vă din ideile prezentate și alegeți cadouri speciale pentru prietenii voștri pasionați de fotografie!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Importanța jucăriilor în educația copiilor – Ce îi învață jucăriile în mod inconștient pe copii despre rolul lor în societate?

Articolul Urmator

Cum găsești cadoul perfect pentru prietenul de la grădiniță al copilului tău

Cele mai populare