gedave

10 sfaturi pentru buze frumoase și sănătoase

10 sfaturi pentru buze frumoase și sănătoase

Bineînțeles că orice femeie își dorește buze senzuale și fără imperfecțiuni. În timp ce unele persoane le au perfecte de la mama natură, altele sunt nemulțumite de aspectul lor natural. Totuși, o îngrijire corespunzătoare înfrumusețează orice buze, chiar dacă acestea nu sunt atât de voluminoase pe cât ți-ai dori. În plus, inclusiv pentru buzele subțiri sau asimetrice există soluții eficiente. Iată ce trebuie să faci pentru a avea buze frumoase și sănătoase.  

Exfoliază-ți buzele

Primul pas în îngrijirea buzelor este reprezentat de exfoliere, care se efectuează de 2 ori pe săptămână. Aceasta le netezește suprafața și le face catifelate, prin îndepărtarea celulelor moarte. Poți achiziționa un scrub pentru buze dintr-un magazin cu produse cosmetice sau îl poți prepara în casă – din puțin zahăr brun, miere și ulei de migdale/măsline/cocos. 

Aplică vitamina E

Vitamina E stimulează regenerarea celulară și face buzele mai moi. Poți aplica vitamina E direct dintr-o capsulă. În plus, aceasta hidratează și protejează împotriva radiațiilor UV. 

Hidratează-ți buzele

Este important să aplici zilnic balsam de buze, pentru a menține hidratarea și a preveni aspectul de buze uscate sau aspre. Aplică un balsam cu unt de cacao, de shea sau ulei de cocos. 

Consumă suficientă apă

Hidratarea vine și din interior. Dacă nu consumi suficientă apă, acest lucru se reflectă și în aspectul pielii și al buzelor. Consumă minim 8 pahare de apă zilnic. 

Aplică un primer de buze 

Primerul acționează ca o barieră între make-up și piele. Pentru că ingredientele din rujuri pot usca buzele, este recomandat să aplici întotdeauna un primer pentru buze înainte de ruj. 

Folosește un ruj/lipgloss potrivit

Este important să folosești un gloss/ruj pentru buze care te avantajează. De asemenea, multe rujuri conțin ingrediente dăunătoare, cum ar fi parabeni. De aceea, este mai indicat să optezi pentru cele cu ingrediente naturale și cu adaos de ingrediente hidratante (de exemplu uleiuri). 

Utilizează contur de buze

Îți poți contura buzele perfect folosind un creion cosmetic. Dacă asimetria acestora te nemulțumește, aceasta este cea mai ieftină și rapidă metodă de corecție. În plus, poți face diferite combinații de culori inedite între contur și lipstick.

Apelează la proceduri estetice

Cele mai citite articole

Dacă problema ta este legată de volumul sau forma buzelor și îți dorești o soluție pe termen lung, poți opta pentru intervenții estetice. Procedura de injectare de acid hialuronic în buze este rapidă și nedureroasă, cu rezultate vizibile timp de 4-6 luni.  

Protejează-ți buzele de soare

Radiațiile ultraviolete usucă pielea și buzele, favorizând apariția prematură a ridurilor. De aceea, este indicat să utilizezi cremă de protecție solară inclusiv pe buze înainte de a ieși din casă. Acest lucru este valabil în orice anotimp, deoarece razele UV sunt prezente și în sezonul rece. Folosește o cremă cu SPF 30 sau mai mult. O altă variantă este să optezi pentru un balsam de buze cu factor de protecție solară.

Evită fumatul

Pe lângă numeroasele consecințe asupra sănătății, fumatul produce îmbătrânirea prematură a pielii. Astfel, favorizează îngroșarea pielii și apariția ridurilor. Pielea din jurul buzelor poate avea și ea de suferit. Prin urmare, nu integra fumatul în stilul tău de viață. 

Pune în aplicare toate aceste sfaturi și te vei bucura de buze frumoase, catifelate și hidratate.  

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cine este supus riscului de a dezvolta sindrom de tunel carpian?

Articolul Urmator

Ținute de vară pentru minimaliste

Cele mai populare