gedave

12 instrumente care usureaza munca pe santier

Lucrarile de santier presupun, mai inainte de orice, precizie. De aceea, de cele mai multe ori, primele investitii pe care trebuie sa le faci daca vrei sa deschizi un santier sunt in instrumente de masura si control. Iata care sunt instrumentele care nu trebuie sa lipseasca si care este modul de folosire al acestora. 

Telemetrul

Telemetrele sunt instrumente de masura optice, capabile sa masoare distantele fara a fi nevoit sa le parcurgi. Astfel, spre deosebire de orice alte instrumente, aceste telemetre masoara optic distantele, oferindu-ti informatiile corecte fara deplasare. Telemetrele moderne sunt dotate cu raza laser, care te ajuta sa lucrezi eficient, cu un minim de efort. 

Ruleta

Ruleta este de asemenea un instrument de măsură, însă acesta este folosit cel mai adesea pentru suprafețe limitate. Astfel, maximul de lungime pe care îl poți obține cu o ruletă clasică este de 10 metri, însă dacă ai nevoie de mai mult te poti orienta catre rulete profesionale sau catre alte instrumente de masura.

Roti de masurat distante

Pentru a masura suprafete de teren ample, pentru calculul perimetrelor in vederea trasarii amprentelor la sol, sau pentru estimarea consumurilor de materiale, se pot folosi rotile de masurat distante. Acestea au nevoie de un operator sau de o persoana care sa le conduca pe traseul pe care se doreste masurarea. 

Nivela sau cumpana

Pentru a verifica daca o suprafata este plana sau drepta, atunci nivela, cumpana sau bolobocul pot fi folosite fara probleme. Toate aceste denumiri definesc acelasi lucru de fapt, adica un instrument care iti poate indica cu precizie diferentele de planeitate. 

Multimetre digitale

Multimetrele sunt dispozitive care te ajuta sa masori cu precizie problemele care apar la nivelul instalatiilor electrice. Pentru interpretarea rezultatelor este nevoie de personal calificat, deoarece datele acestea nu pot fi intelese cu usurinta de catre persoanele care nu lucreaza in acest domeniu. 

Truse de scule de mana

Cele mai citite articole

Instrumentele precum surubelnitele, cheile si alte accesorii specifice nu ar trebui sa lipseasca nici din santier si nici din gospodarii deoarece ele sunt necesare in aproape orice moment. Este imposibil sa nu ai din cand in cand anumite lucrari de facut sau mici reparatii, asa ca aceste instrumente se vor dovedi a fi investitii cu adevarat pretioase.

Metrul de tamplarie, echere, rigle

Acest instrument de masura se foloseste cel mai adesea in domeniul producerii de mobilier, insa el nu lipseste nici de pe santier, acolo unde lemnul este unul dintre cele mai iubite materiale de constructii. Metrul de tamplarie este usor de manuit, iar faptul ca are sectiuni predefinite este de mare ajutor in masurare. 

Camere termice

Daca vrei sa identifici rapid care sunt cele mai reci zone ale casei tale sau ale instalatiilor, atunci camerele termice sunt dispozitive care nu ar trebui sa iti lipseasca. Mai ales la nivelul santierelor ele sunt o investitie buna, deoarece pot fi folosite pentru verificarea fiecarei constructii realizate in parte. 

Scule pentru instalatori

Specifice, aceste instrumente necesita, ca si in cazul celor electrice, cunostinte in domeniu. Totusi, pentru ca domeniul instalatiilor este mai permisiv si mai lipsit de pericole decat cel electric, cel mai adesea aceste scule ar trebui sa existe in santier pentru a oferi interventii rapide atunci cand este nevoie.

Instrumente de taiat

Desi exista scule speciale care asigura taierea, acestea sunt folosite pentru cazul unor cantitati mari de materiale sau a unor materiale dificile. Pentru elemente mici poti folosi diferite tipuri de fierastraie sau panze de taiat, care nu ar trebui sa lipseasca din lista de instrumente de care este nevoie pe un santier.

Pe langa aceste instrumente se adauga o multitudine de alte scule si dispozitive care pot face munca mai usoara, pentru ca in definitiv in constructii, pe langa precizie, este nevoie si de eficienta. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi corect o locuinta noua?

Articolul Urmator

3 modele de tablete din care sa alegi

Cele mai populare