gedave

5 aspecte cheie care arată că ai ales cel mai bun cămin de îngrijire bătrâni

5 aspecte cheie care arată că ai ales cel mai bun cămin de îngrijire bătrâni

Se poate întâmpla ca uneori, chiar dacă ți-ai alocat timp pentru a te documenta și a analiza mai multe opțiuni prezente pe piață, să te întrebi dacă ai luat, totuși, cea mai bună decizie. Așadar, în cele ce urmează îți prezentăm 5 aspecte cheie care sunt dovada că ai ales, într-adevăr, cel mai bun cămin de îngrijire bătrâni.

Atunci când alegi un cămin îngrijire bătrâni pentru o persoană dragă trebuie să iei în considerare o mulțime de aspecte importante, de la serviciile medicale disponibile, la condiții de cazare și posibilitățile de socializare și de petrecere a timpului liber pe care le oferă centrul.

Condițiile de cazare sunt la fel ca acasă

Un alt criteriu care ar putea indica spre faptul că ai făcut cea mai bună alegere ține de condițiile de cazare. Dacă ai ales un cămin care oferă o cameră dotată cu baie proprie, televizor, internet și AC, cel mai probabil confortul va fi unul asemănător cu cel dintr-o casă normală. De asemenea, este important să te asiguri că există și varianta de a putea cere paturi medicinale pentru persoana plasată în centrul respectiv, în cazul în care ar putea fi nevoie.

Asigură servicii medicale de calitate și asistență 24/24

Un alt indicator al unei alegeri corecte este calitatea serviciilor medicale oferite în centrul ales. În general, este bine să alegi centre care asigură asistență medicală 24/24, administrarea medicamentelor conform schemelor de tratament, monitorizarea parametrilor fiziologici etc.

Cele mai citite articole

În plus, este important să existe și opțiunea de a putea cere consultații suplimentare la medici specialiști (neurologie, dermatologie, oftalmologie, psihiatrie etc.)

Are restaurant propriu, iar meniul servit este adaptat fiecărui rezident

Alimentația este foarte importantă pentru persoanele vârstnice, iar din meniul zilnic al unui senior nu trebuie să lipsească vitaminele, mineralele și nutrienții. Tocmai de aceea este important ca mâncarea servită să conțină doar ingrediente proaspete, iar meniul să fie personalizat de medicul nutriționist în funcție de nevoile fiecărui rezident.

Așadar, dacă ai ales un cămin pentru bătrâni în care mâncarea este gătită intern, din ingrediente proaspete, atunci cel mai probabil ai făcut o alegere bună.

Există activități diverse și posibilități reale de socializare

Dacă ai ales un centru care oferă activități variate de petrecere a timpului liber, precum și posibilitatea reală de socializare, atunci acesta este un indicator în plus că ai făcut alegerea corectă. Bătrânețea nu trebuie să însemne finalul activităților sociale și izolarea într-o încăpere, ci continuarea vieții exact așa cum s-ar întâmpla dacă persoana respectivă ar fi acasă, într-un mediu familial.

Așadar, acestea sunt principalele aspecte cheie care îți arată că ai făcut cea mai bună alegere. Nu uita că, în cele din urmă, criteriul tău de referință va trebui să fie rezidentul: dacă persoana dragă ție se simte ca acasă în centrul de îngrijire ales, atunci nu trebuie să mai ai dubii: ai făcut, cu siguranță, cea mai bună alegere.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Stilul de viață în lumea cazinourilor

Articolul Urmator

Semnul binecuvântării – element de uniune între Dumnezeu și om de-a lungul creștinismului

Cele mai populare