gedave

5 cele mai captivante cărți pentru copii

Cele mai captivante cărți pentru copii sunt cele din care aceștia învață. Cărțile sunt menite, totodată, să dezvolte imaginația și creativitatea copiilor. Am pregătit în acest articol 5 titluri deosebite, pe categorii de vârstă, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca celor mici. 

1. „Culorile lui Lili” 

„Culorile lui Lili” de Lucie Albon este o carte pentru copii, cu ilustrații vibrante și atractive, care încurajează dezvoltarea cognitivă și creativă a celor mici. Lucie Albon a gândit această carte, pentru categoria de vârstă 0 – 3 ani, ca un instrument ludic și educativ, oferind copiilor ocazia de a explora și de a înțelege lumea culorilor.

Descoperirea culorilor la o vârstă fragedă este esențial pentru dezvoltarea cognitivă. Recunoașterea și înțelegerea culorilor contribuie la dezvoltarea limbajului și a gândirii abstracte. Cartea aduce în prim-plan acest aspect, stimulând percepția vizuală și curiozitatea naturală a copiilor. 

În categoria de cărți pentru copii de la edituracorint.ro găsești și alte titluri pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari. Intră acum online să descoperi oferta și să îți umpli coșul de cumpărături cu cele mai captivante cărți pentru copii, pentru momente de neuitat!

2. „Bondărel și curajul”

„Bondărel și curajul” este o carte încântătoare pentru copii, scrisă de Britta Sabbag, Maite Kelly și Joelle Tourlonias. Încadrat la categoria de vârstă 2 – 5 ani, titlul se distinge prin ilustrațiile atrăgătoare, dar și prin poveste, care transmite un mesaj important: orice vis poate prinde aripi dacă ești perseverent, dacă nu te dai bătut și crezi în forțele tale.

Personajul principal, Bondărel, este o sursă de inspirație pentru copii. Acesta așteaptă cu nerăbdare să descopere următoarea sa aventură. Seria din care face parte cartea este scrisă într-un limbaj simplu și accesibil pentru această grupă de vârstă, iar ilustrațiile viu colorate și poveștile interesante fac această serie alegerea perfectă pentru ora de poveste din fiecare seară.

3. „Enciclopedia științelor pentru copii” 

„Enciclopedia științelor pentru copii” de la Orpheus Books este o resursă educațională amplă și diversă, care oferă informații actuale, bine documentate despre lumea înconjurătoare, explicate pe înțelesul copiilor din categoria de vârstă 5 – 9 ani. Ce cuprinde? Date despre stele și galaxii, sistemul solar, Pământul și Luna, fenomenele naturale, corpul uman, animale și vegetație, climat, religie, limbi și scriere, instrumente muzicale etc.

Cartea îmbunătățește cunoștințele generale ale copiilor despre lume, stimulează curiozitatea și dorința lor de a învăța. Faptul că informațiile sunt prezentate într-un mod accesibil și atrăgător face învățarea un proces mai plăcut și eficient. În plus, acest titlu poate fi o resursă educațională auxiliară extraordinară pentru asimilarea facilă a noilor informații și la clasă. 

4. „Goana după orașul de aur” 

Cele mai citite articole

„Goana după orașul de aur”, volumul 5 al seriei „Vânătorii de comori”, de James Patterson și Chris Grabenstein, este un nou prilej de a porni într-o aventură, învăluită de mister, de această dată tocmai în Peru. Povestea are de toate, de la șerpi și pirați, până la capcane de tot felul. Descoperirea unei vechi hărți către orașul incaș Paititi, căutat de secole întregi, face mai palpitantă încercarea celebrelor personaje de a duce la bun sfârșit misiunea și de a descoperi orașul de aur. 

Volumul propune și de această dată micilor pasionați de lectură, de 8 – 12 ani, să descopere ce înseamnă munca în echipă, prietenia, valoarea lucrurilor bine făcute, dar și cum pot trece peste toate obstacolele având familia alături. 

5. „Urzeala zorilor” 

„Urzeala zorilor” este primul volum al seriei „Sânge de stele” de Elizabeth Lim, un titlu special conceput pentru adolescenți. Provocarea pe care personajul principal Maia o acceptă, acela de a croi trei rochii din Zâmbetul Soarelui, Lacrimile Lumii și Sângele Stelelor este una pe măsura răsplății – salvarea regatului.

Competiția acerbă, trecerea peste obstacole, ambiția și lupta în ciuda sorții potrivnice fac din această serie una deosebită care va fi parcursă cu sufletul la gură. Lectura îi va purta pe cititori prin magia unui basm, într-un fantasy extravagant, plin de învățăminte. 

Am ales să prezentăm în cadrul acestui articol, 5 cele mai captivante cărți pentru copii, pe categorii de vârstă. Te sfătuim să intri online și să verifici disponibilitatea titlurilor, dar și să urmărești promoțiile, pentru a putea achiziționa cât mai multe volume interesante!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 momente perfecte pentru a oferi trandafiri roșii 

Articolul Urmator

Din ce materiale se fac piloții forați?

Cele mai populare