gedave

5 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Anumite filme sunt adevărate capodopere și nu trebuie să le ratezi. Noi ți-am pregătit un top cu 5 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață și îți promitem că nu vei regreta.

Propunerile noastre sunt următoarele:

1. Închisoarea îngerilor (1994) – Filmul lansat în 1994 este o adevărată capodoperă și este considerat unul dintre cele mai bune din istorie. Drept urmare, are nota 9.3 pe IMDB, din peste 2 milioane de voturi. Închisoarea îngerilor ne spune povestea lui Andy Dufresne, care reușește să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate. Povestea nu este însă doar axată pe încercarea sa de a-și relua viața, ci și pe relația de prietenie pe care a dezvoltat-o în spatele gratiilor cu Red, interpretat de Morgan Freeman. Închisoarea îngerilor a avut 7 nominalizări la Premiile Oscar și 2 la Globurile de Aur, însă nu a câștigat niciun premiu, ceea ce pare surprinzător. Totuși, acesta rămâne unul dintre cele mai apreciate filme din istorie.

Cele mai citite articole

2. The Godfather – Nu trebuie să iți placă în mod deosebit filmele cu mafioți pentru a aprecia The Godfather. Notat cu 9.2 pe IMDB, acest film regizat de Francis Ford Coppola este unul dintre adevăratele clasice. Lansat în 1972, The Godfather a avut o distribuție de excepție, cu Marlon Brando și Al Pacino printre protagoniști. Filmul ne prezintă povestea familiei Corleno și lupta pentru supremație. Al Pacino joacă rolul lui Michael Corleone, fiul cel mic al lui Don Vito, care, deși inițial nu dorește să se implice în treburile familiei, este nevoit să o facă. The Godfather a câștigat trei premii Oscar și a avut alte opt nominalizări. De asemenea, a luat 5 Globuri de Aur și a avut și alte două nominalizări.

3. Sherlock Holmes – Lansat în 2009, filmul cu Robert Downey în rolul lui Sherlock Holmes a primit numeroase laude la vremea sa. A câștigat un Glob de Aur și a avut și două nominalizări la Premiile Oscar din 2010. În plus, la box office a fost un mare succes, cu încasări de 524 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane de dolari. Interesul oamenilor pentru acest film nu este de mirare, deoarece detectivul Sherlock Holmes este cel mai popular personaj ficțional din Europa. Iar faima pe care o are nu este prezentă doar în filme, seriale și cărți deoarece pe Sherlock Holmes îl găsim și la păcănele, în jocul Sherlock of London, lansat de compania Microgaming în 2019. În acest joc, printre simboluri îi regăsim pe Sherlock Holmes dar și pe omul său de încredere, doctorul Watson.

4. Schindler’s List – Considerat o adevărată capodoperă, filmul regizat de Steven Spielberg a fost lansat în 1993 și ne spune povestea adevărată a lui Oskar Schindler. Acesta a fost un om de afaceri german, care a avut afaceri în industrie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Inițial, el se folosea de evrei pentru a câștiga bani, dar a reușit să salveze viețile a 1.200 dintre aceștia. Cu un buget de 22 de milioane de dolari, Schindler’s List a avut încasări totale ce au depășit 320 de milioane de dolari. Are nota 8.9 pe IMDB și a câștigat nu mai puțin de 7 premii Oscar. Din toate aceste motive, Schindler’s List este un film de Oscar pe care nu trebuie să îl ratezi.

5. Saving Private Ryan – Un alt film de război care va reuși cu siguranță să te emoționeze. Saving Private Ryan, cu Tom Hanks și Matt Damon în distribuție, a apărut în 1998 și este un titlu de referință în industrie. Are nota 8.6 pe IMDB și ne spune povestea unei garnizoane conduse de Tom Hanks pentru a-l salva pe soldatul Ryan. Saving Private Ryan are nu mai puțin de 5 premii Oscar câștigate și trebuie să fie pe lista ta cu filme de urmărit măcar o dată în viață.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 15 Filme de Crăciun de Văzut în Familie

Articolul Urmator

Tradiții și obiceiuri de înmormântare

Cele mai populare