gedave

5 idei creative de a petrece timpul în familie

5 idei creative de a petrece timpul în familie

Familia este deseori numită nucleul societății, dar poate fi considerată și nucleul existenței. Familia ne oferă sprijin și ne ajută să ne dezvoltăm. De aceea, este important să petrecem cât mai mult timp de calitate alături de ceilalți membri. Poate că privitul împreună la televizor este o activitate plăcută, dar există și alte lucruri care merită încercate. Beneficiile activităților creative sunt multiple, de la transmiterea unor tradiții la îmbunătățirea comunicării și cooperării, învățarea reciprocă și gestionarea eșecului. Descoperă în continuare 5 idei de petrecere a timpului în familie care contribuie la întărirea legăturii dintre voi și vă ajută să vă relaxați. 

Jucați-vă pe consolă împreună

Copiii adoră jocurile video și deseori comentariile dezaprobatoare ale adulților îi fac să se simtă neînțeleși și singuri. Jocurile nu sunt nocive dacă sunt adaptate vârstei și limitate ca durată. Unele ajută la dezvoltarea coordonării și atenției, dar și a capacității de lucru în echipă. Există tipuri de console de joc potrivite pentru întreaga familie, așa că poți transforma gamingul într-o activitate de care puteți profita toți. Când toată familia participă la joc, distracția este maximă și legătura afectivă se întărește fără să vă dați seama.

Gătiți 

Masa în familie este un obicei bun, care contribuie la împărtășirea sentimentelor, întâmplărilor zilei și diferitelor idei. Dar a găti alături de ceilalți membri este o activitate care transformă masa într-o experiență cu adevărat satisfăcătoare. În special în cazul copiilor, consumul preparatelor obținute prin muncă proprie aduce mulțumire de sine și încredere. Nu trebuie să alegeți feluri de mâncare complicate pentru a vă distra. Chiar și pregătirea unei salate poate fi distractivă, pentru început. Trebuie să vă împărțiți rolurile, să vă ajutați când este nevoie și să faceți totul cu zâmbetul pe buze. Nu fiți critici când ceva nu merge bine și încurajați-vă reciproc.

Decorați împreună

Cele mai citite articole

Dacă trebuie să reamenajați o cameră, puteți transforma efortul în distracție. Discutați idei și munciți împreună. Nu ezita să accepți ideile copiilor. Creativitatea lor este deseori superioară, iar simțul lor estetic nu a fost alterat de ideile despre frumos ale adulților. O astfel de muncă fizică este și un bun prilej de a îmbunătăți îndemânarea copiilor și de a le transmite niște cunoștințe practice. 

Faceți sport 

Obiceiurile sănătoase se deprind în familie, atât în ce privește alimentația, cât și activitatea fizică. Un copil care face sport va fi un adult activ, așa că încurajează-i pe cei mici prin exemplul propriu. Alergați împreună, jucați tenis, badminton, fotbal, baschet și alte sporturi și faceți exerciții fizice ușoare. Dacă exagerați cu efortul, este posibil ca cei mici să capete aversiune față de mișcare, așa că dozează-l după capacitatea lor. De asemenea, nu pune presiune pe ceilalți, chiar dacă jocul sportiv nu iese bine. Distracția și mișcarea contează, nu performanța.

Mergeți într-o drumeție

Călătoriile alături de familie sunt mereu speciale, dar o drumeție aduce în plus farmecul naturii și satisfacția mersului pe jos. Puteți merge la munte sau într-o pădure din apropiere. Zonele rurale, în care natura sălbatică întâlnește culturile agricole sunt și ele potrivite pentru o drumeție ușoară. Fiecare ieșire în natură reprezintă și o lecție despre plante, animale, oameni și istorie. La fel ca în cazul exercițiilor fizice, nici în drumeții nu trebuie să exagerați cu efortul. De asemenea, asigurați-vă că aveți echipament adecvat, atât din punct de vedere al terenului, cât și al condițiilor meteo. Apa, trusa de prim ajutor, gustările și accesoriile necesare pentru situații neplăcute nu trebuie să lipească din rucsace.   

Familia este neprețuită. Pune în practică cele 5 idei pe care ți le-am prezentat pentru a vă bucura de toate momentele petrecute împreună.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Schimbarea mașinii pe timp de criză: 3 aspecte de avut în vedere

Articolul Urmator

Top 3 articole vestimentare in care merita sa investesti

Cele mai populare