gedave

5 modalități prin care să îți poți arăta aprecierea față de echipa ta

5 modalități prin care să îți poți arăta aprecierea față de echipa ta

În calitate de lider al unei echipe, este important să îți arăți aprecierea față de cei pe care îi conduci, pentru a promova astfel un mediu de lucru pozitiv și productiv. Indiferent de domeniul despre care vorbim, angajații au nevoia să se simtă văzuți și valorificați de către managerii lor, lucru care îi determină să depună mai mult efort și interes în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.  Atunci când membrii echipei tale se simt apreciați, este mult mai probabil ca aceștia să fie motivați și dedicați muncii lor, iar atmosfera în spațiul de lucru să fie vizibil mai relaxată și mai plăcută per total. 

Fie că ești specialist HR și te gândești la modalități în care poți îmbunătăți experiența angajaților în compania în care lucrezi, fie că ești antreprenor și vrei să le demonstrezi angajaților tăi că îți pasă de bunăstarea lor în raport cu jobul pe care îl au, acest articol vine în ajutorul tău cu 5 moduri în care poți îmbunătăți considerabil productivitatea la locul de muncă, dar și crește moralul membrilor departamentului pe care îl conduci. 

Iată 5 modalități prin care poți avea grijă de angajații tăi

  1. Recunoaște și sărbătorește realizările lor: recunoaște succesele membrilor echipei tale și sărbătorește-le reușitele. Fie că este vorba de un proiect mare pe care l-au finalizat, de o nouă abilitate pe care au deprins-o sau de o realizare personală, să le acorzi din timpul tău pentru a le recunoaște munca grea și a le sărbători realizările îi va face să se simtă apreciați și importanți în cadrul echipei. Poți face acest lucru printr-o întâlnire de echipă, un e-mail sau o notă personalizată, prin care să îi feliciți pentru reușitele lor.
  2. Oferă-le oportunități de creștere și dezvoltare: arată-ți aprecierea pentru echipa ta oferindu-le oportunități de creștere și dezvoltare. Acest lucru ar putea fi prin programe de formare și dezvoltare, participarea la conferințe și ateliere de lucru sau delegarea unor proiecte noi și provocatoare. Investind în creșterea lor, arăți echipei tale că prețuiești contribuțiile lor și că ești încrezător în potențialul lor.
  3. Oferă-le programe flexibile de lucru: aranjamentele flexibile de lucru, cum ar fi opțiunea de a lucra de acasă,  poate arăta echipei tale că ai încredere, că prețuiești munca lor și că înțelegi importanța echilibrului dintre viața profesională și viața privată. Oferind aranjamente flexibile de lucru, îți poți ajuta membrii echipei să se simtă mai motivați și să le îmbunătățești satisfacția generală la locul de muncă.
  4. Oferă feedback și sprijin: oferă în mod regulat feedback și sprijin constructiv membrilor echipei tale, iar acest lucru le va arăta că prețuiești contribuțiile lor și că ești dispus să îi ajuți să crească și să se dezvolte. Fă-ți timp pentru a le asculta preocupările și pentru a oferi sprijin și îndrumări și sărbătorește succesele și etapele lor de-a lungul drumului.
  5. Oferă-le recompense și stimulente: o altă modalitate importantă de a-ți arăta aprecierea pentru echipa ta este să oferi recompense și stimulente. Acest lucru ar putea fi prin bonusuri semestriale, concediu plătit sau alte avantaje ale companiei, precum asigurări de sănătate sau abonamente de fitness. Cei de la Sodexo oferă o opțiune foarte practică de stimulente semestriale pe care le poți oferi angajaților tăi. Vei găsi tichete cadou aici, acestea putând fi utilizate pentru a achiziționa o gamă largă de produse și servicii. Recunoscând eforturile acestora și recompensându-i, membrii echipei tale se vor simți valorificați și vor înțelege că îți pasă de bunăstarea lor financiară, de sănătatea lor fizică, cât și mentală, și astfel îi vei determina să fie mai implicați și mai productivi în atribuțiile lor.

Cele mai citite articole

În concluzie, a-ți arăta aprecierea pentru echipa ta este esențial pentru promovarea unui mediu de lucru pozitiv și productiv. Indiferent de modalitățile pe care hotăraști să le implementezi, îți vei putea ajuta echipa să se simtă apreciată și motivată și să-și îmbunătățească performanțele generale în muncă. 

Sursa foto: Unsplash.com.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Aspira eficient fiecare suprafata cu ajutorul accesoriilor specializate Kirby

Articolul Urmator

Factoringul: o soluție pentru problemele de flux de numerar ale afacerilor

Cele mai populare