gedave

5 motive pentru care sa alegi tamplaria PVC

5 motive pentru care sa alegi tamplaria PVC

Tamplaria are un rol foarte important in constructia unei locuinte, aceasta avand atat un rol estetic, dar mai ales unul functional. Alegerea unei tamplarii bune are o influenta pozitiva in ceea ce priveste confortul termic si chiar costurile cu asigurarea acestuia. 

Prin urmare, este necesar ca oamenii sa acorde o atentie deosebita in momentul in care au de facut o astfel de alegere. In plus, in domeniul constructiilor exista foarte multe solutii de inchidere a unei case si tipuri de tamplarie, una dintre cele mai populare fiind tamplaria PVC. 

Dar chiar si aceasta este de mai multe feluri, o tamplarie Salamander, de exemplu, care este realizata din profile de inalta calitate, cu 6 camere de izolare fonica si termica, oferind confortul dorit in locuinta la costuri foarte avantajoase in ceea ce priveste necesarul de energie pentru incalzirea acesteia.  

Totusi, tamplaria PVC are o multime de avantaje, care reprezinta motive destul de intemeiate pentru care oamenii ar trebui sa o aleaga pentru locuinta lor. Printre cele mai importante se regasesc: 

Tamplaria PVC are o rezistenta foarte mare la actiunea factorilor de mediu 

Indiferent ca este vorba despre vant, ploaie sau soare, rugina, mucegai sau eroziune chimica, o tamplarie PVC este cea mai buna solutie pentru orice cladire. Fie ca este vorba de una rezidentiala sau industriala, interior cladirii este protejat, iar tamplaria nu va permite aparitia umiditatii si nici nu va dezvolta bacterii sau ciuperci, cum ar fi mucegaiul. 

Durata de viata a tamplariei PVC este una foarte mare 

Cele mai citite articole

De asemenea, un alt avantaj important al acestui tip de tamplarie este durata mare de viata pe care o are, care este de aproximativ 25 de ani. Aceasta se datoreaza, in special, rigiditatii si durabilitatii materialelor din care tamplaria PVC este realizata. In plus, aceasta nu se va degrada, coji sau decolora sub actiunea factorilor de mediu. 

Tamplaria PVA este usor de intretinut 

Un alt aspect care merita luat in seama este faptul ca o astfel de tamplarie este foarte usor de intretinut, mai ales ca este formata din suprafete netede, lipsite de porozitati. Curatarea acestora se poate face foarte simplu, cu un burete inmuiat in apa calda cu sapun, fara solutii speciale, cum este in cazul altor tipuri de tamplarie. 

Tamplaria PVC are un grad foarte mare de izolare

In ceea ce priveste rolul functional al tamplariei, acela de a izola atat termic, dar si fonic, tamplaria PVC este una dintre cele mai eficiente. Datorita materialelor si substantelor din care este realizata, aceasta ofera un grad foarte mare de izolare. 

Ofera un confort optim spatiului 

Confortul unei locuinte este determinat si de coeficientul de permeabilitate – proprietatea unei ferestre de a permite aerului sa treaca atunci cand este inchisa – pe care il are tamplaria. Cu cat acesta este mai mic, cu atat confortul este mai ridicat, iar in urma testelor s-a demonstrat ca permeabilitatea tamplariei PVC este la un nivel redus. 

In concluzie, oamenii au foarte multe motive pentru care ar trebui sa aleaga tamplaria PVC pentru locuintele lor, mai ales ca poate fi gasita si intr-o varietate destul de mare de culori.  

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se poate asigura sustenabilitatea planetei?

Articolul Urmator

Completează-ți ținutele cu exuberanța nemuritoare a bijuteriilor din aur

Cele mai populare