gedave

5 semne ca este timpul sa inlocuiesti electrocasnicele

Acum ca petrecem mai mult timp acasa, cum pandemia de COVID-19 a facut tranzitia spre cat mai multe locuri de munca care se desfasoara din locuinta fiecaruia, probabil ai inceput sa observi ca exista anumite neregularitati.

Probabil unele dintre aceste neregularitati le-ai identificat in spatiul in care iti petreci cel mai mult din timp, cum ar fi bucataria. Iar lucrurile care au de obicei probleme in acest spatiu sunt – asa cum probabil ai ghicit deja – electrocasnicele. Asadar, iata 5 semne care iti arata ca este timpul sa inlocuiesti electrocasnicele.

Zgomote puternice

Daca un anumit aparat din bucatarie a inceput sa scoata zgomote puternice atunci cand il utilizezi in scopurile sale, acesta este principalul semn ca, in curand, o sa inceapa sa mai functioneze la potential maxim.

Zgomotele puternice sunt mult mai evidente pentru masinile de spalat haine si vase, aparatele de cafea manuale sau automate si pentru frigidere si congelatoare.

Reparatii frecvente

De cate ori intr-o luna ai fost nevoit sa apelezi la un specialist pentru repararea si mentenanta unui electrocasnic? Multe dintre electrocasnicele din bucatarie pot necesita reparatii chiar inainte ca durata de viata sa se apropie de final. Iar acesta este un alt indiciu pentru inlocuirea acestor aparate cu alte modele mai noi.

Supraincalzirea aparatelor

Ai impresia ca electrocasnicele se supraincalzesc chiar daca le folosesti pentru o perioada scurta? Aparatele care se incalzesc prea mult atunci cand sunt in functiune prezinta semne de uzura si trebuie inlocuite.

Cele mai citite articole

Inlocuirea electrocasnicelor care se supraincalzesc este esentiala pentru a evita alte probleme care pot pune in pericol locuinta si chiar viata: scurtcircuitul si arderea prizelor.

Daca nu ai un buget pentru inlocuirea electrocasnicelor, verifica cerintele pentru obtinerea unui credit IFN.

Supraracirea aparatelor din bucatarie

Supraracirea este o problema des intalnita in aparatele de aer conditionat. Daca bobinele din interiorul aparatului continua sa inghete in loc sa urmeze o alta comanda, acesta este un indicator clar ca ceva este in neregula cu sistemul de functionare.

Alterarea functionalitatilor

Daca frigiderul tau nu mai raceste in mod corespunzator produsele alimentare din interior, atunci exista cu adevarat o problema. Exista posibilitatea ca mancarea sa se deterioreze inainte de data de expirare din cauza ca functionalitatea principala a frigiderului este deteriorata.

Aceste semne te pot avertiza ca este necesar sa inlocuiesti aparatul electrocasnic inainte ca acesta sa nu mai functioneze deloc. Vestea buna este ca, daca identifici neregularitatile la momentul potrivit, vei castiga mai mult timp pentru cumparaturi si inlocuirea lor cu modele mult mai noi.

Daca nu stii cum sa alegi un electrocasnic nou, incearca sa te orientezi dupa aparatele care sunt certificate din punct de vedere energetic pentru a reduce cheltuielile cu energia electrica si pentru a reduce zgommotele. De asemenea, verifica intotdeauna care sunt cerintele garantiei din partea producatorului pentru a fi sigur ca o poti utiliza in cazul unor defectiuni.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai bune 6 dispozitive inteligente pentru a vă face viața mai convenabilă

Articolul Urmator

Importanța montării corecte a accesoriilor de feronerie

Cele mai populare