gedave

Afla cum sa ai grijă de hainele tale în 5 pași simpli

Hainele sunt accesorii prin care ne exprimăm personalitatea, pentru unii dintre noi o sesiune de cumpărături reprezintă o metodă de relaxare și calmare și ajungem ca în final să ne atașăm de aceste obiecte vestimentare. Ne uităm cu drag la rochia purtată la cununie, la sacoul pe care l-am purtat în prima zi de muncă sau la hainele preferate pe care le purtăm zi de zi și ne dorim ca hainele acestea să rămână neafectate de trecerea timpului, deoarece sunt amintiri de care nu dorim să ne despărțim prea curând.

Însă din cauza uzurii și a igienei necorespunzătoare, hainele se pot deteriora în timp. Cu toate acestea, există câteva trucuri prin care să îți îngrijești hainele și să le prelungești viața cât mai mult.

Iată 5 metode care te vor ajuta să ai grijă de hainele tale

1. În cazul în care hainele nu sunt murdare, nu trebuie spălate mai des decât e necesar

Spălarea excesivă poate cauza deteriorarea și decolorarea acestora, dar și uzarea materialului. De exemplu, hainele din bumbac pot fi purtate de 2-3 ori înainte de spălare, cele din denim le poți spăla și după 10 purtări, iar hainele din lână pot fi spălate și mai rar de atât.

2. Citește și urmează instrucțiunile de spălare de pe etichetele hainelor

Pe etichete găsești toate informațiile necesare despre materialul din care sunt produse, cât și despre modul în care trebuie îngrijite. Aici vei afla informații despre temperatura recomandată de spălare, ce detergenți sau înălbitori trebuie să eviți sau dacă haina trebuie spălată exclusiv manual.

Cele mai citite articole

3. Calcă hainele înainte de a le pune în dulap

Atunci când hainele sunt aproape uscate, alocă-ți puțin timp pentru a le călca. În felul acesta vei elimina orice cută de pe suprafața lor, ceea ce le va face să arate mult mai îngrijite. De asemenea, călcatul ajută la eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Poți opta pentru un fier de călcat de la Altex, acestea au funcții diferite pentru toate tipurile de materiale și sunt potrivite pentru toate bugetele.

4. Folosește spray odorizant pe haine după spălare

În felul acesta vei păstra prospețimea hainelor depozitate în dulap și vei elimina mirosurile neplăcute de pe haine care rămân uneori chiar și după spălare. În plus, mirosul plăcut al hainelor va avea un efect pozitiv asupra stării tale de spirit, iar un miros plăcut îți poate crește stima de sine.

5. Nu lăsa hainele spălate prea mult pe uscătorul de rufe

Uscarea excesivă poate deteriora țesătura și poate afecta culoarea hainelor, mai ales dacă sunt expuse la lumină naturală directă. Acestea ar trebui strânse, pachetate și depozitate în dulap când sunt uscate în proporție de 90%. De asemenea, dacă le strângi la timp, vei preveni apariția cutelor.

Prin urmarea acestor sfaturi simple, vei învăța să acorzi mai multă atenție hainelor tale și să le menții într-o stare bună pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Sursa foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 8 beneficii ale consumului de spirulina

Articolul Urmator

4 avantaje ale racirii incaperilor cu ajutorul pompelor de caldura

Cele mai populare