gedave

Amenajarea locuinței. Sfaturi și produse recomandate pentru un stil modern și practic

Câteva dintre caracteristicile de bază ale stilului modern de design interior sunt liniile clare, decorul minimalist și practic, o paletă de culori neutră, în tonuri naturale, spații deschise, materiale naturale precum lemnul și metalul și funcționalitatea. Îți explicăm în continuare cum poți obține un stil modern și practic în orice locuință.

Spațiul

Indiferent de tipul de design ales, spațialitatea este un aspect foarte important. În casele moderne, spațiul trebuie să fie eficient, compact și util. Aceste principii reprezintă baza fiecărui proces pe care îl vei desfășura începând de la construcție și finisare, până la mobilier, obiecte de decor și alte reparații. Este important să eviți supraaglomerarea chiar dacă ai un apartament sau o casă.

Iluminatul

Iluminatul este un aspect semnificativ, ce influențează în totalitate aspectul locuinței. O clădire construită în stil modern va avea ferestre mari, ce permit lumina să pătrundă în permanență în interior. Acest detaliu este esențial pentru a obține un spațiu atractiv, primitor și confortabil.

Cele mai citite articole

Când vine vorba despre iluminatul artificial, în magazinul de lămpi solare Lumen.ro găsești corpuri de iluminat moderne, ce ajută la crearea unei atmosfere deosebite. Lămpile și lustrele sunt de nelipsit din orice cameră, precum sufragerie, dormitor, bucătărie, baie sau hol. Cu ajutorul acestora poți completa sursele de lumina naturală și le poți înlocui pe durata serii și a nopții.

Funcționalitatea 

Funcționalitatea spațiului este una dintre principalele caracteristici ale unui design interior modern. Printre avantaje se numără simplificarea activităților desfășurate, un aspect ordonat și încăperi bine ordanizate. Un spațiu funcțional presupune și utilarea locuinței cu electrocasnice moderne și gândirea fiecărui metru pătrat al locuinței astfel încât totul să fie util.

Dimensiunile

Dimensiunea încăperii este unul dintre primii factori pe care îi iei în considerare atunci când faci amenajarea spațiului, nefiind, însă, un aspect restricitiv. Poți amenaja în stil modern atât apartamente și case mici, dar și spații mari sau foarte mari. Nu te gândi niciodată la perimetrul locuinței ca la un impediment; dimpotrivă, creativitatea nu ține cont de mărime sau volum.

În concluzie, o locuință modernă nu este greu de amenajat dacă se aplică o serie de procedee și tehnici prin care poți obține rezultatul dorit. Este esențial să iei în considerare fiecare detaliu ce poate face diferența. Îți recomandăm să urmărești sfaturile specialiștilor în design interior și exemplele de amenajări prezentate de aceștia pentru a descoperi opțiunile potrivite nevoilor tale. Nu uita, însă, că imaginația și creativitatea sunt foarte importante pentru o amenajare de succes.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tot ce trebuie să știi despre sloturile online

Articolul Urmator

Aparatul de fabricat gheață, un echipament indispensabil în orice bar!

Cele mai populare