gedave

Amenajarea unui apartament de inchiriat: 4 etape esentiale

Amenajarea unui apartament de inchiriat: 4 etape esentiale

Inchierierea unui apartament reprezinta o sursa pasiva de venit, care pe termen lung se poate dovedi foarte avantajoasa. Totusi, pentru a obtine foloase de pe urma unui apartament de inchiriat este nevoie ca acesta sa fie amenajat la anumite standarde si sa ofere functionalitate si confort. Afla care sunt etapele pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa amenajezi un apartament pe care vrei sa il inchiriezi.

Fa imbunatatiri la nivelul structurii

Un apartament de inchiriat se poate deteriora rapid pentru ca, in general, fiind pus la dispozitia chiriasilor, nu ai cum sa verifici modul de exploatare al fiecaruia dintre acestia. Adu insa imbunatatiri la nivelul structurii si vezi oferta Mathaus la vata bazaltica pentru a realiza si izolatia casei. Asa, vei putea oferi cele mai bune conditii persoanelor carora le vei inchiria locuinta. 

La nivelul structurii poti opta pentru indreptarea peretilor, pentru reparatii ale golurilor si gaurilor sau pentru umplerea fisurilor. De asemenea, poti realiza turnarea unei sape pentru imbunatatirea pardoselilor sau poti realiza diferite scafe.

Schimba culoarea casei

Un mod bun de a amenaja un apartament este sa ii schimbi culoarea. Astfel, dupa ce ai reparat peretii, poti merge mai departe cu aplicarea unei vopsele lavabile. 

Poti opta si pentru tencuiala decorativa, caz in care ai nevoie de specialisti care sa te ajute cu aplicarea acesteia. Tehnica de realizare a tencuielilor decorative este diferita de procesul de aplicare a vopselei lavabile, insa si rezultatele sunt adesea mai spectaculoase. 

Schimba pardoselile

La nivel de pardoseli ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate de materiale. Astfel, in functie de specificul camerelor, vei putea alege dintre urmatoarele tipuri de pardoseli. 

Pardoseli din lemn

Cele mai citite articole

Parchetul este una dintre cele mai avantajoase optiuni de amenajare, pentru ca reuseste sa confere locuintei un aspect cald si primitor. In general, pentru locuintele inchiriate, proprietarii opteaza pentru pardoseli ieftine, cum ar fi parchetul laminat sau parchetul stratificat. Daca vrei sa investesti insa in confort si frumusete, atunci parchetul din lemn masiv este o solutie ideala. 

Pardoseli ceramice

Pentru bai si bucatarii, dar si pentru holuri, logii sau balcoane, poti folosi placaje ceramice sau piatra naturala. Marmura, granitul, travertinul sau ardezia sunt mai scumpe comparativ cu gresia si faianta, insa din nou depinde de gradul de durabilitate pe care il doresti atunci cand amenajezi o locuinta ce urmeaza sa fie inchiriata. 

Pardoseli epoxidice

Daca vrei sa amenajezi locuinta cu un strat de pardoseala deosebit de rezistenta la trafic si la socuri mecanice, atunci pardoselile epoxidice sunt solutia potrivita. Pe de alta parte, acestea au costuri destul de mari, asa ca trebuie sa te gandesti foarte bine daca bugetul iti permite o astfel de amenajare. 

Pardoseli din linoleum

Pardoselile acoperite cu linoleum sau vinil sunt varianta cea mai ieftina de amenajare si de multe ori si cea preferata de utilizatori. De asemenea, acoperirea suprafetelor cu mocheta este o parctica destul de comuna, tocmai pentru ca locuintele inchiriate ofera uneori doar strictul necesar chiriasilor. 

Schimba tamplaria

Daca vrei sa investesti si sa le oferi chiriasilor confort, atunci ar trebui sa ai in vedere si schimbarea tamplariei. Alege o tamplarie PVC cu geamuri termopan, pentru ca aceasta va pastra un ambient placut la interior si o temperatura potrivita. 

Acest tip de geamuri te ajuta sa obtii si un grad ridicat de izolare fonica, pe langa cea termica, deoarece foile de geam au proprietatea de a filtra sunetul care vine din exteriorul cladirilor. 

O locuinta inchiriata inseamna nu doar profit ci si sa le oferi chiriasilor un loc confortabil, care sa le creeze o stare de bine, de acasa. Alege asadar sa investesti in sisteme moderne de amenajare si respecta aceste etape de renovare pentru a imbunatati caracteristicile apartamentului pe care urmeaza sa il inchiriezi. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Motive pentru alegere echipamentului propriu de airsoft

Articolul Urmator

Anvelopele auto sunt vulcanizate pentru a le imbunatati rezistenta si durabilitatea

Cele mai populare