gedave

Care sunt cele mai ușoare metode prin care poți cumpăra monede virtuale?

Care sunt cele mai ușoare metode prin care poți cumpăra monede virtuale?

Criptomonedele sau monedele virtuale sunt fără doar și poate un fenomen la nivel global. În special în contextul economic la nivel mondial din anul precedent sau în urma multor declarații din partea marilor companii sau bănci, care își arată aprecierea față de ele, acestea și-au crescut considerabil popularitatea.

În atenția tuturor, există, desigur, foarte multe modalități prin care puteți să intrați în piața cripto. Pentru a intra în această lume este necesar să cumpărați criptomonede. Va prezentăm în continuare cele mai ușoare modalități de a cumpără monede virtuale.

1.       ATM-urile cripto

Pentru a cumpără Bitcoin sau orice altă criptomonedă va puteți duce la cel mai apropiat aparat de cripto.

ATM-ul Bitcoin este asemănător unui bancomat normal. Introduceți o sumă de bani (sumele minime pentru ATM-uri sunt în general mai mici decât pe platformele online) și de suma aferentă cumpărați moneda respectivă. În general, tranzacțiile se realizează cu RON cash și poziționarea lor conferă siguranță cumpărării. Pentru sume mici nu va sunt solicitate date cu caracter personal, ceea ce face ca tranzacția să fie discretă.

În România, în prezent, sunt ATM-uri în aproape toate orașele din țară. O simplă căutare  pe coinatmradar vă indică cel mai apropiat bancomat de locația dumneavoastră. Ceea ce trebuie să țineți cont când alegeți să faceți o cumpărare prin această modalitate este să fiți atent la comisionul solicitat.

Alegeți cea mai potrivită opțiune. Majoritatea ATM-urilor au comisioane foarte mari sau suport nu foarte bine pregătit, în cazul în care întâmpinați probleme. Alegeți companii care au amplasate astfel de bancomate și care au experiență în domeniul crypto din țară și vechime.

Cele mai citite articole

2.       Platformele online

Aceste platforme funcționează asemenea unui exchange. Fiind o modalitate diferită de ATM-ul Bitcoin, prin platforme tranzacțiile se realizează prin transfer bancar. Folosind băncile că modalitate intermediară de transfer a fiatului, este necesar să aveți documente pentru a va face cont pe astfel de platforme. Majoritatea solicită buletin și selfie cu buletinul ținut în mâna în dreptul fetei, fiind una dintre politicile de cunoaștere a clientelei.

Dacă aveți documentele necesare și conturi bancare la diverse bănci din România, cumpărarea este destul de ușoară. Desigur, că intervin probleme interminabile ale băncilor cu tranzacțiile de cripto. Cu toate că astfel de platforme solicită date, bine stocate, băncile au o poziție categorică în ceea ce privește exchange-urile. Însă, nu trebuie să va descurajați! Platformele funcționează perfect în continuare și se adaptează în permanență, ajutând clienții să ducă la bun sfârșit orice tip de tranzacție prin intermediul platformelor lor.

Acestea sunt singurele modalități prin care puteți cumpăra monede virtuale!

Nu vă lăsăți păcăliți de internet sau de intermediari care vă îndeamnă să faceți alegeri necorespunzătoare. Platforma sau rețelele de ATM-uri pe care le utilizați trebuie să aibă anumite criterii foarte importante: ani de experiență în domeniul crypto, site specializat, pagină de blog, pagină pe rețelele de socializate cu urmăritori reali, ATM Bitcoin care sa apară pe coinatmradar.

Fiind vorba despre o investiție personală, în care la mijloc sunt banii tăi, este necesar să cercetezi cu atenție piața înainte de a lua o hotărâre. Caută platformele sau ATM-urile, sună înainte, interesează-te de pe forumuri dedicate criptomonedelor și fă alegerea corectă. Trebuie să te documentezi despre fiecare exchange în parte și să iei decizia care ți se potrivește ție și nevoilor tale. Cercetează comisioanele percepute și pune foarte multe întrebări. Atunci când situația nu este favorabilă ție, renunță la acea platforma sau la acel bancomat.

În cazul bancomatelor de criptomonede, va sugerăm să mergeți personal la cea mai apropiată locație sau la sediul central și să discutați cu alți utilizatori sau cu personalul angajat. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce criptomonedele devin din ce în ce mai populare în industria cazinourilor?

Articolul Urmator

Cum cumperi bariere automate de acces? De ce criterii ții cont?

Cele mai populare