gedave

Cele mai bune anvelope de vară

Când trebuie să fie echipată mașina cu cauciucuri pentru sezonul cald astfel încât să conduci în siguranță? Cunoscuta regulă generală în Europa este: de la Paști până în octombrie. În schimb, această formulă implică și faptul că între această perioadă este momentul potrivit pentru utilizarea modelele de iarnă. Și, de fapt, nu te înșeli atât de mult dacă respecți această regulă generală pentru schimbarea unei anvelope. Dar care este ideea, de fapt? În timp ce anvelopele de iarnă sunt superioare anvelopelor de vară atunci când sunt șoselele sunt alunecoase și înzăpezite, aceste anvelope vară  la temperaturi peste aproximativ șapte grade Celsius oferă în general mai multă siguranță pe șosele uscate și umede.

Cele mai recomandate anvelope de vară: cum le alegi și cum le folosești corect

Schimbarea anvelopei trebuie decisă în funcție de condițiile de funcționare ale vehiculului, deoarece temperaturile de toamnă și primăvară pot fi instabile, cu fluctuații semnificative de temperatură între zi și noapte. Deci, dacă folosești în principal mașina dimineața sau seara, nu ar trebui să te grăbești să le înlocuiești pe cele de iarnă. Așteaptă ca temperatura medie să se stabilizeze între 5 și 7 grade C.

Dacă folosești cauciucuri vechi, ține cont de adâncimea benzii de rulare, astfel încât să se încadreze între 2,5 până la 3 mm sau aderența la șosea va fi insuficientă.

Cele mai citite articole

Deoarece anvelopele de pe puntea motrice se uzează mai mult, înlocuiește roțile din parte din față cu cele din spate data viitoare când le schimb și chiar din dreapta și din stânga, dacă profilul permite. Astfel manevrabilitatea este mai bună și se prelungește durata de viață a cauciucurilor. Dacă pe o axă se folosesc anvelope vechi și pe cealaltă anvelope noi, se recomandă ca anvelopele noi să fie instalate pe roțile motoare.

Atunci când alegi anvelope noi, optează pentru un model corect, care să fie potrivit condițiilor de rulare ale mașinii. Modelele de anvelope cu profil simetric și nedirecțional sunt ideale pentru o conducere deosebit de silențioasă. Sunt ieftine, proprietățile lor sunt bine echilibrate și pot fi schimbate. Anvelopele asimetrice sunt cele mai versatile. Oferă o bună rezistență bună, atât în condiții de vreme uscată, cât și umedă și, prin urmare, sunt ideale pentru modele de vehicule sport. Anvelopele direcționate cu canelură sunt esențiale în zonele ploioase, deoarece sunt foarte rezistente la acvaplanare.

Anvelopele de vară vor rezista mult dacă alegi mărci cunoscute precum Continental, Bridgestone, Dunlop, Pirelli sau Goodyear. De regulă, acești producători au propriile facilități de cercetare în plus față de facilitățile de producție și locurile de testare, în care își dezvoltă și pun în aplicare tehnologiile inovatoare. Gama lor de produse include numai anvelope sigure, de înaltă performanță, de înaltă calitate și sigure.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai importante motive pentru a apela la o firmă de curățenie

Articolul Urmator

Tranzacțiile cu bitcoin, o normalitate în perioada următoare?

Cele mai populare