gedave

Constructia unui semineu: 4 materiale de care ai nevoie

Semineele sunt o expresie a rafinamentului si a stilului, iar cea mai mare partea a acestora au si implicatii semnificative la nivel de asigurare a confortului termic. Daca vrei sa iti construiesti un semineu care sa fie deopotriva estetic, dar si functional, iata care sunt materialele de care ai nevoie. 

Caramida sau BCA pentru structura si pentru suportul focarului

Pentru a realiza structura semineului este recomandat sa folosesti materialele de constructii cu performante ridicate in ceea ce priveste randamentul termic. Si caramida, dar mai ales blocurile din BCA sunt cunoscute pentru faptul ca sunt foarte rezistente si pentru ca ofera, in acelasi timp, caracteristici foarte bune in ceea ce priveste eficienta energetica. 

Materialele și produsele pentru zona de ardere

Pe langa aceste elemente de zidarie, va mai fi necesara alegerea focarului, a grilei de admisie, a grilei de evacuare si a placilor izolante. In acelasi timp, va trebui sa ai in vedere si tubulatura, pentru ca aceasta va avea rolul de a evacua noxele si fumul spre exterior. Exista si varianta de focare decorative, iar in acest caz nu vei avea nevoie de aceste elemente.

Este important ca fiecare materiale sa fie calitative pentru ca o data construita structura va fi destul de greu sa repari eventuale neajunsuri. De asemenea, de multe ori rezistenta unui semineu poate fi periclitata chiar de calitatea materialelor in sine, asa ca la nevoie poti discuta chiar cu specialisti in domeniu, care sa te ghideze spre alegerea corecta.

Materiale pentru finisare

Unele tipuri de seminee pot fi realizate si fara a avea un finisaj, lasand astfel focarul la vedere. In cele mai multe dintre situatii insa, semineele sunt imbracate in piatra naturala, pentru ca acest material poate pastra senzatia de caldura si in acelasi timp ofera si un aspect deosebit. 

Cele mai citite articole

Poti alege orice tip de piatra naturala doresti, de la marmura si granit la travertin sau ardezie, pentru ca fiecare dintre acestea iti vor oferi finisaje cu adevarat speciale. Un amanunt important, este faptul ca adezivul folosit pentru lipirea placilor ar trebui sa fie in concordanta cu nuantele folosite. 

Spre exemplu, daca vei folosi marmura pentru acoperirea semineului, este important sa folosesti un mastic alb, pentru a nu exista discrepante de culoare. De asemenea, un adeziv negru se va potrivi mai bine in cazul granitului, al carui aspect pestrit este mai permisiv si lasa mai putin sa se intrevada nuanta masticului. 

Placi izolatoare pentru seminee

In cazul semineelor vorbim despre temperaturi foarte ridicate, astfel ca placile izolatoare trebuie sa fie capabile sa reziste la acestea. Din fericire, in magazinele specializate pot fi gasite nenumarate tipuri de placi care pot rezista pana la temperaturi foarte mari, astfel incat sa protejeze cat mai mult zona de amenajare a semineului. 

Este necesar ca aceste placi sa reziste bine la temperaturi ridicate, deoarece semineele pot produce incendii si incidente relationate de acestea. 

Dincolo de toate aceste materiale vei avea nevoie si de un montaj specializat. Din pacate, un numar mare de seminee nu rezista incarcarilor nu pentru ca materialele nu ar fi de calitate, ci pentru ca acestea au fost utilizate deficitar. Folosirea adezivului, a tubulaturii, a grilelor sau a izolatiei in mod gresit poate conduce la probleme reale la nivel de utilizare a semineelor. Din acest motiv este recomandat sa apelezi la specialisti pentru un montaj corect, care sa iti garanteze siguranta in exploatare. 

Nu este deloc greu sa construiesti in regie proprie un semineu, insa in acelasi timp ar trebui sa acorzi atentie alegerilor tale la nivel de materiale, accesorii si montaj. Daca respecti regulile de montaj si beneficiezi de produse de calitate, semineul tau va arata cu adevarat minunat si iti va oferi un nivel de confort ridicat. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce produse se folosesc pentru ingrijirea scaunelor auto din piele si alte materiale?

Articolul Urmator

Sejur individual la Albena Bulgaria si bucura-te de vacanta ta

Cele mai populare