gedave

Costuri și durata pentru construcția unei piscine

Să ai o piscină îngropată reprezintă una dintre cele mai atractive investiții pe care locuința ta o poate avea, mai ales dacă dispui de suficient spațiu în curte. Costul construcției unei piscine este influențat de dimensiunea și complexitatea proiectului, precum și de finisajul și accesoriile acesteia. Descoperă în rândurile de mai jos ce buget trebuie să aloci pentru a-ți transforma grădina într-o oază de relaxare și în cât timp se poate realiza o astfel de lucrare!

Costuri de construcție în funcție de tipul de piscină ales

Unul dintre cei mai importanți factori care influențează prețul unei piscine este dat de materialul folosit pentru structura acesteia. Iată care sunt costurile pentru cele mai populare trei tipuri de piscine: 

Piscină îngropată din beton

Dacă vrei o piscină cu o anumită formă și dimensiune, atunci poți alege acest tip de piscină deoarece o poți personaliza conform dorințelor tale. Prețul construcției unei astfel de piscine este cuprins între 5.000 și 13.000 Euro, în funcție de adâncimea și dimensiunea acesteia. De exemplu, pentru o piscină cu dimensiunea de 6 x 3 metri, adâncă de 2 metri poți plăti aproximativ 10.000 Euro. 

Cât despre durata lucrării, procesul de construcție în regie proprie se poate extinde până la 10 săptămâni. Dacă alegi piscinele Aquamar, atunci poți beneficia de servicii complete de consultanță, proiectare și construcție piscine, iar costurile și durata necesare proiectului pot fi adaptate în funcție de bugetul și disponibilitatea ta.

Piscină îngropată din metal

Piscinele cu schelet metalic au un preț de construcție relativ redus, costuri mici de întreținere și timp de execuție mai scurt față de una realizată din beton. De exemplu, prețul unei piscine de 8 x 4 metri, adâncă de 1.5 metri este în jur de 11.000 Euro. La acest preț se adaugă și costurile de excavare și instalare. Legat de durată, odată de ai pregătit locul, o astfel de piscină poate fi montată, umplută și pregătită de utilizare într-o zi sau două. 

Piscină îngropată din polistiren

Cele mai citite articole

Un alt tip de piscină este cea din blocuri de polistiren. Acestea sunt mai ieftine decât piscinele din metal sau beton, prețul uneia de 8 x 4 metri, adâncă de 1.5 metri fiind de aproximativ 1.800 Euro. La acest preț trebuie să adaugi ulterior și costurile unui sistem de filtrare eficient și a unui circuit hidraulic. Timpul de execuție este cuprins între 3 și 6 săptămâni, iar după ce proiectul este finalizat, te poți bucura de o piscină durabilă, cu un grad bun de termoizolare. 

Costurile finisajelor

Odată ce ai construit piscina este necesar să adaugi un sistem de filtrare și unul de recirculare al apei. Prețul pentru primul echipament pornește de la 750 Lei și poate ajunge la 10.000 Lei, în timp ce costul unei pompe de recirculare este între 1.500 și 47.000 Lei, în funcție de performanța și caracteristicile acesteia. 

Pentru finisarea piscinei poți alege dintre mai multe tipuri de materiale, printre care liner, gresie sau mozaic. De exemplu, costul unui metru pătrat de liner armat pornește de la 85 Lei, în timp ce prețul unui metru pătrat de mozaic începe de la 135 Lei. 

După ce ai finisat piscina, tot ce trebuie să faci este să mai adaugi un sistem de tratare a apei. Poți achiziționa un astfel de sistem automat la prețul de 7.000 Lei. Pentru mai mult confort, adaugă și câteva accesorii, precum o cascadă din inox sau un sistem de înot contracurent. 

După cum observi, construcția unei piscine îngropate reprezintă o investiție considerabilă, însă odată finalizată, aceasta îți asigură un loc excelent pentru socializare și relaxare. Informează-te în legătură cu opțiunile potrivite pentru grădina, nevoile și bugetul tău și construiește-ți piscina visurilor tale!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Videochat-ul glamour – descoperă abordarea propusă de Studio20

Articolul Urmator

Eroziunea dentara – cum sa o recunosti si sa o previi

Cele mai populare