gedave

Cum alegi canapeaua potrivită în funcție de spațiul disponibil

Canapeaua este piesa care îți poate oferi tot confortul de care ai nevoie în casa ta, dar și elementul principal al unui decor spectaculos. Deși majoritatea oamenilor își îndreaptă atenția în mod special spre culori sau design când își achiziționează o nouă canapea, în realitate primul aspect care trebuie să fie luat în calcul este dimensiunea acesteia. Un produs prea mare va ocupa mult spațiu într-o încăpere mică, în timp ce un articol mai puțin generos se va pierde într-o cameră spațioasă. Așadar, poți să iei o decizie corectă? Iată câteva aspecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea:

Ține cont de încăperea unde vei amplasa canapeaua

Dacă te gândești să-ți înlocuiești vechiul produs sau te muți în casă nouă și vrei o canapea de calitate, înainte de toate stabilește locul unde o vei amplasa. Fără îndoială, fiecare încăpere este diferită, ceea ce înseamnă că nu vei avea la dispoziție același spațiu. Un living open space ar putea avea nevoie de un articol generos, în timp ce o sufragerie mai mică sau o cameră de oaspeți vor necesita o canapea de dimensiuni mai mici. Așadar, înainte de a te decide asupra unui produs, măsoară cu atenție locul din încăperea unde vei pune această piesă de mobilier. Pentru o imagine de ansamblu perfectă, acoperă spațiul măsurat cu niște ziare, dar nu uita să iei în considerare cât va ocupa canapeaua dacă se și extinde. Mărimea canapelei trebuie să fie raportată la încăpere și spațiul disponibil, dar și la celelalte obiecte din cameră.

Stabilește tipul canapelei

Colțar sau canapea? Model fix sau extensibil? Cu siguranță spațiul de care dispui va dicta și tipul produsului pe care îl vei achiziționa. În cazul în care ai foarte puțin loc, atunci s-ar putea să ți se potrivească o canapea cu două locuri, poate chiar fixă. În general, opțiunile medii, de trei persoane, sunt cele mai des întâlnite și au șansele să intre și în locuința ta. Totuși, stabilește dacă ai spațiu și pentru un model extensibil. Colțarele sunt indicate în camerele mari și în casele cu mai mulți membri ai familiei sau un număr ridicat de musafiri pentru că acestea pot avea chiar și mai mult de cinci locuri. În situația în care ai loc suficient pentru un colțar generos, atunci poți lua în calcul ca acesta să se și extindă.

Cele mai citite articole

Dacă spațiul lasă de dorit, mai ai la dispoziție și canapelele cu recliner. Sunt considerate foarte confortabile și pot fi reglate cu ușurință, fie că este vorba despre repoziționarea spătarului, cotierelor sau tetierelor. Colțarele modulare sau interschimbabile se pot adapta și ele rapid nevoilor tale și pot fi modificate în funcție de spațiul disponibil.

Ia în considerare stilul canapelei

În general, o canapea trebuie să fie în perfectă armonie cu obiectele și decorațiunile dintr-o încăpere. Stilul ales pentru această piesă trebuie să te reprezinte, dar să se potrivească și cu decorul casei. Însă, gândește-te și la spațiul pe care îl ai la dispoziție: dacă alegi un produs modern, minimalist, cu linii simple, picioare fără detalii și margini ascuțite, îl vei putea integra cu ușurință într-o încăpere mai mică, dar dacă o canapea rustică, grandioasă și robustă, nu o vei putea amplasa decât într-o cameră spațioasă. Detaliile, marginile, forma brațelor și a picioarelor, spătarul sau pernele pot ocupa foarte mult din spațiul alocat pentru canapea, de aceea trebuie să alegi cu grijă stilul acesteia.

Spațiile de depozitare pot face și ele o canapea să fie mai mică sau mai generoasă. Dacă vrei mai mult loc unde să-ți pui pilota ori alte accesorii, atunci și canapeaua va fi mai mare și va avea nevoie de o încăpere pe măsură. Totuși, indiferent cât spațiu ai disponibil, încercă să păstrezi un culoar de trecere în fața acesteia și să-ți rămână câțiva centimetri și în spatele și lateralele canapelei, ca să te poți deplasa fără probleme în jurul ei.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Mamografia digitală cu tomosinteză: 3 beneficii pentru pacientă

Articolul Urmator

Ce este dezechilibrul hormonal și care sunt cauzele

Cele mai populare