gedave

Cum alegi cea mai buna centrala termica pentru nevoile tale?

Unul din cele mai importante aspecte ale unei locuinte este modul de incalzire. Perioada rece in Romania este destul de extinsa, ceea ce inseamna ca oamenii au nevoie de un sistem de incalzire eficient si bine pus la punct. O centrala Vaillant in condensatie se va dovedi cea mai buna decizie, in cazul in care clientii vor sti pe baza caror criterii sa faca aceasta alegere.

Ce este centrala termica in condensare Vaillant si ce avantaje aduce

Centrala termica Vaillant nu este eficienta doar pentru ca produce caldura, ci si abur sau condens care este evacuat, deci se iroseste. Vaporii de apa din gazele arse sunt o sursa clara de energie pe care centralele termice obisnuite nu o recupereaza, acestea dispersand energia produsa in timpul arderii.

Centralele Vaillant in condensare au fost proiectate ca si solutie sigura pentru a folosi acest tip de energie, ceea ce inseamna ca asigura un randament ridicat si o reducere impresionanta a consumului de gaz. Centralele Vaillant asigura caldura si apa calda menajera de care oamenii au nevoie, iar alegerea acestei solutii de incalzire este extrem de simpla. Asadar, persoanele care doresc un raport convenabil intre calitate, pret, consum si randament vor putea alege o centrala termica in condensare, ale carei avantaje sunt incontestabile si superioare celor conventionale.

Cele mai citite articole

Principiul de functionare este cat se poate de intuitiv. La instalatiile de incalzire traditionale, toata energia termica a vaporilor de apa se iroseste inutil prin eliminarea in atmosfera prin cosurile de fum. Centrala termica in condensare impinge respectivii vapori de apa in echipament, ii condenseaza si transfera caldura obtinuta in interiorul sistemului.

Modul de functionare este extrem de simplu, astfel incat caldura eliberata va fi recuperata in agentul ce circula prin schimbator. In cazul in care condensarea vaporilor este totala, se poate recupera o parte din gazele de ardere. Pentru optimizarea functionarii unei astfel de centrale in condensare Vaillant, este important ca utilizatorii sa aiba o temperatura de retur a agentului termic in cazan cat mai scazuta.

In cazul in care nu sunt respectate conditiile tehnice de instalare sau corpurile de incalzire nu sunt alese in mod corect, condensarea nu se produce. In ceea ce priveste centrala termica in condensare, consumul energetic este foarte scazut, iar durata de viata este foarte mare. In plus, se poate vorbi si de o reducere a emisiilor de CO2, un aspect foarte important din punct de vedere ecologic.

Un alt mare beneficiu al centralei termice in condensatie este pretul. Faptul ca investitia se amortizeaza destul de repede, face ca pretul sa fie cat se poate de convenabil. Un alt aspect important care face ca achizitia unei centrale Vaillant in condensare sa fie o solutie eficienta este faptul ca se poate realiza chiar si incalzirea in pardoseala.

Produsul trebuie sa fie evaluat in functie de capacitate, randament si eficienta, in functie de siguranta in exploatare, de consum, de sistemul de informare si diagnoza, precum si in functie de perioada de garantie si postgarantie pentru ca potentialii cumparatori sa se asigure ca au facut cea mai buna alegere.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum recunosti anxietatea si cum o tratezi medicamentos?

Articolul Urmator

Cum să eviți greșelile financiare cu ajutorul specialiștilor de la KRUK România

Cele mai populare