gedave

Cum alegi cel mai potrivit scaun de birou pentru copilul tău?

Cum alegi cel mai potrivit scaun de birou pentru copilul tău?

Studiul individual este important pentru dezvoltarea și educație copiilor, de aceea amenajarea unei zone de studiu acasă este esențială pentru școlari. Vei avea nevoie de un birou, poate de o bibliotecă pentru a câștiga spațiu suplimentar de depozitare și nu în ultimul rând de un scaun confortabil, care să asigure menținerea unei posturi corecte. 

Nu știi care sunt cele mai potrivite modele de scaune ergonomice pentru copii? Iată cum să faci o alegere ideală!

Optează pentru un scaun cu spătar ajustabil 

Este foarte important ca spătarul scaunului de birou să fie ajustabil, pentru a oferi un suport total coloanei vertebrale. Astfel, acesta va putea fi reglat în funcție de etapa de dezvoltare în care se află cei mici. Se recomandă ca, atunci când micuțul stă așezat, spatele său să formeze un unghi de 90-110 grade – în acest mod se asigură o respirație corectă, deoarece nu este exercitată presiune asupra

Șezutul scaunului este și el important 

Cele mai citite articole

Șezutul scaunului trebuie să aibă umplutură și tapițerie de calitate și să fie suficient de ferm pentru a oferi suport. Ideale sunt scaunele cu tapițerie din materiale care permit pielii să respire, pentru a preveni acumularea de căldură în scaun atunci când copilul îl va utiliza un timp îndelungat. Stofa este o opțiune potrivită având în vedere acest criteriu, deși dacă îți dorești un scaun ușor de curățat cele din piele naturală reprezintă varianta ideală. Evită-le pe cele din piele artificiale care împiedică respirația pielii și, în plus, se pot deteriora mult mai repede. 

În ceea ce privește adâncimea șezutului, aceasta ar trebui să aibă minim 40 de cm. Poți comanda scaune de birou pentru copii de la ScauneOnline.ro și vei avea siguranța că optezi pentru un model sigur și confortabil pentru școlarul tău. 

Alege un scaun de birou mobil 

Mobilitatea scaunului se referă la posibilitatea ca acesta să se mute rapid dintr-un colț al camerei în alta. Ideale pentru cei mici sunt scaunele cu roți, care le permit micuților să ajungă ușor până la imprimantă, de exemplu, sau până la raftul cu cărți. În alegerea unui astfel de scaun poți ține cont și de tipul de pardoseală care se află în zona de studiu; există anumite modele care nu zgârie parchetul, precum și altele care se potrivesc foarte bine pe un covor. 

Corpul scaunului trebuie să fie rigid

Corpul unui scaun de birou pe care merită să-l achiziționezi pentru copii este realizat din plastic dur sau aliaj metalic cu greutate redusă. Acesta trebuie să fie rigid și stabil, iar baza scaunului să prezinte mobilitate. Acordă atenție și greutății maxime suportate, pentru că atunci când indicațiile referitoare la acest criteriu sunt ignorate scaunul se uzează mai rapid (concret, este afectat pistonul, care se comprimează dacă greutatea copilului este mai mare decât cea maxim suportată). Pentru un plus de confort, se recomandă scaunele de birou cu mânere pentru susținerea brațelor. 

Alege un scaun de birou ergonomic pentru copii, perfect adaptabil formei corpului. Mizează pe modelele cu elemente ajustabile, pentru a se mula cât mai bine pe anatomia celui mic. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi culorile potrivite în casă: 4 ponturi care te vor ajuta

Articolul Urmator

Ce implica deschiderea unui magazin online?

Cele mai populare