gedave

Cum alegi parfumul potrivit pentru a te remarca

Alegerea parfumului potrivit poate fi o aventura dificila daca nu stii cum sa-l alegi pe acesta in functie de notele de varf, de inima sau de baza, de familia olfactiva din care face parte, de anotimpul curent, pH-ul pielii tale sau personalitatea si starile tale de spirit. Un parfum care iti ofera curaj si femininate este un parfum perfect pentru tine!

Iata deci toate criteriile de care ai nevoie pentru a alege parfumul ideal pentru tine, astfel incat sa te simti remarcata in orice moment din zi sau din noapte!

Alegerea parfumului in functie de familia olfactiva

Familia olfactiva este un criteriu extrem de important atunci cand vrei sa investesti intr-un produs nou. De exemplu, parfumurile Herrera de pe sephora.ro iti pun la dispozitie o gama extinsa de miresme incredibile, ideale pentru sezonul cald si rece deopotriva, precum: florale, fructate, lemnoase, aromatice, de vanilie, pudrate, orientale sau fresh. Fiecare dintre acestea pun in valoare anumite trasaturi ale tale, dar si frumusetea si atitudinea ta puternica!

Alegerea parfumului in functie de personalitatea ta

Daca simti ca esti o persoana perfectionista, atunci alege parfumurile cu arome citrice, deoarece acestea iti pun in valoare stilul personal elegant si deosebit, devenind intocmai parfumul-semnatura pentru tine. Persoanele creative prefera esentele lemnoase si de plante verzi datorita miresmelor pline de libertate si distinctie. Parfumurile florale sunt specifice persoanelor altruiste, generoase, iar notele fresh sunt ideale pentru cei „workaholici” si mereu gata de actiune!

Alegerea parfumului in functie de concentratia acestuia

Cele mai citite articole

Exista o gama extinsa de parfumuri, fiecare dintre acestea fiind ideale pentru evenimentele speciale din viata ta sau pentru activitatile de zi cu zi. Este recomandat ca, in functie de programul tau, sa porti un parfum de o concentratie mai mare sau mai scazuta. Astfel, poti alege dintre:

  • Esenta de parfum – care contine cea mai mare concentratie de parfum, intre 15-30%, fiind potrivita pentru ocaziile luxury, elegante.
  • Apa de parfum – poate fi purtata atat la evenimentele dichisite, dar si pentru activitatile de zi cu zi.
  • Apa de toaleta – poate fi purtata in locurile aglomerate si in activitatile cotidiene, precum biroul de la locul de munca, transportul in comun, plimbarile in oras etc.
  • Apa de colonie – are cea mai mica concentratie de ulei de parfum, ajungand pana la 5%. Este recomandata pulverizarea frecventa pe parcursul zilei deoarece mireasma acesteia se evapora rapid.

Alegerea parfumului in functie de anotimp

Daca iti doresti sa captezi frumusetea fiecarui sezon, atunci este necesar sa alegi notele si aromele parfumului in functie de anotimpul in care te regasesti. De exemplu, pentru primavara alege esentele florale, fresh, de bumbac sau de plante verzi, pentru vara ai nevoie de un parfum puternic, proaspat sau cu esente fructoase, toamna redescopera natura cu note lemnoase si oceanice, iar iarna bucura-te de miresmele vaniliei, ale notelor dulci de ciocolata, dar si de cele picante!

Alegerea parfumului in functie de pH-ul pielii

Un alt criteriu important atunci cand alegi parfumul pentru tine este pH-ul pielii. Astfel, daca ai pielea uscata, atunci tine minte ca parfumurile nu vor avea o mireasma foarte puternica, de aceea este important sa renunti la apele de toaleta si de colonie deoarece vor fi slabe si vor persista perioade scurte de timp. 

Pe de alta parte, pielea grasa absoarbe foarte bine uleiul din parfum, ceea ce inseamna ca notele puternice si cele dulci pot fi de-a dreptul coplesitoare. Opteaza, in schimb, pentru miresmele fructoase, citrice, de bumbac sau cele fresh.

Parfumul este accesoriul pe care-l porti la fiecare activitate si eveniment din viata ta, de aceea este important sa alegi intotdeauna produsul care-ti ofera o stare energica, feminitate, eleganta si o stare aventuroasa, gata sa raspunda la orice provocare!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este dezechilibrul hormonal și care sunt cauzele

Articolul Urmator

Cum alegi corect o locuinta noua?

Cele mai populare