gedave

Cum găsești cadoul perfect pentru prietenul de la grădiniță al copilului tău

Nimeni nu cunoaște un copil la fel de bine precum părinții lui. Însă, cu toate acestea, cumpărarea unui cadou pentru un copil devine tot mai dificilă, deoarece lista lui cu dorințe este tot mai lungă și în continuă schimbare. Dacă discutăm despre copii mai mici, misiunea este cu atât mai dificilă. Deși ai crede că un joc sau o anume jucărie ar fi cadoul ideal pentru un prichindel, iată că decizia este mai grea de atât.

Mulți dintre copiii de la grădiniță sunt suficient de norocoși încât să aibă acasă tot strictul necesar pentru a avea o copilărie frumoasă. Însă, cu cât un copil are mai multe jucării, cu atât este mai dificil să îi oferi un cadou care să-l bucure mai mult de cinci minute. 

Atunci când copilul anunță entuziasmat că a fost invitat la petrecere aniversară de către prietenul lui de la grădiniță, majoritatea părinților resimt o formă mai mică sau mai mare de neliniște. Deși te bucură ideea că puștiul tău va participa la o petrecere împreună cu prietenii lui, nu durează mult până când te vei neliniști la gândul că nu știi ce cadou să-i cumperi. Sigur, un apel către mămica sărbătoritului poate fi de ajutor, însă de multe ori nici ea nu îți poate oferi un răspuns ferm. Totusi, poți afla de la ea care sunt jucăriile pe care deja le are, pe care și le-ar mai dori și care sunt pasiunile sale. În cazul în care nu primești ajutor din partea acesteia, în magazinele de specialitate vei găsi o gamă largă de produse ordonate pe categorii, de la jucarii copii 2 ani, până la cele pentru copii mari. 

Dacă nu știi încă ce cadou să-i iei, iată care sunt câteva idei ce te pot ajuta să-l găsești mai ușor:

  • Dacă este pasionat de sport

Cele mai citite articole

Este adevărat că majoritatea băiețeilor sunt pasionați de fotbal, dar aceasta nu este o regulă generală. Poți afla de la mama sa dacă are vreun sport preferat și care este acesta, putând, astfel, să îi cumperi cadou un echipament sportiv adecvat. Pentru ca fericirea sărbătoritului să fie deplină, poți adăuga în punga de cadou și o minge sau o jucărie.

  • Dacă este pasionat de muzică sau de arte 

Din fericire, tot mai mulți copii descoperă lumea culturală la o vârstă destul de fragedă. Dincolo  de vizitele la teatrul de păpuși împreună cu clasa, experiențele trăite alături de familie sunt extrem de importante. Dacă va merge împreună cu părinții la teatru sau la diferite expoziții, este imposibil ca acel copil să nu își dezvolte, în timp, o reală pasiune pentru acestea. Chiar dacă nu are talentul necesar pentru a performa în domeniul cultural, pasiunea trebuie încurajată și se va bucura cu siguranță de orice cadou ce are legătură cu domeniul. În funcție de vârsta sărbătoritului, poți alege de pe piață o multitudine de tablouri cu modele diverse, ce pot fi pictate chiar de el. 

  • Dacă adoră animalele 

Dacă puștiul este îndrăgostit de animăluțe și dacă părinții săi sunt de acord, îi poți achiziționa, pe lângă diferite figurine și jocuri cu acest specific, și câteva lecții la herghelia din apropiere. Aici, va putea interacționa cu poneii și caii rezidenți și se va bucura și mai mult, dacă va primi cadou câteva plimbări cu poneiul. Dacă a împlinit deja șase ani (vârsta de la care specialiștii consideră că un copil poate începe, fiind suficient de viteaz), îi poți oferi câteva lecții de călărie. 

Oricât ne-am dori să evităm petrecerea unui timp prea îndelungat în fața unui ecran, nu putem ignora faptul că toți copiii sunt fascinați de jocurile pe console. Dacă deține deja una, poți afla de la părinți care este jocul pe care și-l dorește și îl poți adăuga cadoului pe care l-ai ales.  

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

10 idei de cadouri pentru persoanele pasionate de fotografie

Articolul Urmator

Tot ce trebuie sa stii despre procedura de ceruire a masinii!

Cele mai populare