gedave

Cum îți deschizi o shaormerie în pandemie? Primii pași

Cum îți deschizi o shaormerie în pandemie? Primii pași

Te-ai decis să începi o afacere fast food? Mulți pot considera că nu este chiar cel mai bun moment pentru asta, dar de ce să pierzi startul? De ce să nu ai curajul de a te diferenția de alții și a-ți urma calea pe care ți-ai trasat-o?

Rețeta sigură a înființării unei shaormerii de succes

Vrei să câștigi bani din fast food? Cel mai simplu este să te orientezi spre niște aparate pentru shaorma, pentru că nu costă o avere și îți vei putea amortiza rapid costul dotărilor inițiale.

Pandemia de coronavirus se va termina și ea la un moment dat și vei regreta că ai ratat șansa de a avea deja un business HoReCa la cheie, deja construit. Iar a avea o shaormerie nu este deloc o nebunie, pentru că românii iubesc acest preparat oriental.

Cu toate acestea, chiar dacă a vinde shaorma este ceva mai simplu decât a vinde preparate culinare fine dining într-un restaurant cu pretenții, ca orice afacere are nevoie mai întâi de un plan de afaceri conturat în cele mai mici detalii.

Există mai multe lucruri care trebuie făcute cu seriozitate înainte, pentru a putea să demarezi activitatea propriu-zisă, dar acum chiar ai timp mai mult decât în trecut pentru a face asta pe îndelete, nu-i așa?

Poți urma chiar și un curs online pentru a căpăta abilitățile necesare întocmirii unui plan de afaceri perfect pentru unitatea ta, indiferent că va fi vorba de un local clasic sau de o unitate mobilă (de exemplu o rulotă alimentară).

Te poți inspira și de pe net, din planurile de afaceri fast food ale altora. Cu puțin efort vei putea chiar să descoperi șabloane de planuri de business pentru shaormerii fixe sau mobile, dar nu uita să le adaptezi întotdeauna la specificul local. Nu vei putea niciodată să copiezi un plan din SUA, Indonezia, Brazilia sau chiar dintr-o altă țară europeană și să crezi că va fi perfect și pentru România.

Cele mai citite articole

Poate doar dacă este vorba de o franciză lucrurile stau puțin altfel, dar dacă începi pe cont propriu, flexibilitatea, adaptarea la specificul românesc și chiar la zona din țară unde îți vei desfășura activitatea sunt elemente esențiale pentru succesul afacerii tale.

Shaorma este un preparat fast food care provine, precum se știe, din Orientul Mijlociu și este realizat din carne de miel, curcan, pui, vită sau carne mixtă.

Ceea ce este specific pentru shaorma este procedeul de frigere a cărnii respective: înfiptă pe o țepușă (frigăruie) verticală, nu orizontală, așa cum și strămoșii noștri preparau carnea la proțap, haiducește.

Mai mult decât atât, ea se gătește direct în fața clienților, ceea ce le stârnește pofta mai mult decât ar face-o doar mirosul ce ar răzbate prin ușile unei bucătării de restaurant deschise.

Românii iubesc shaorma și o cumpără aproape la fel de des cum comandă pizza, pe motiv că este un preparat care ține de foame. Uneori ajunge o porție să nu mai ai nevoie de altceva o zi întreagă.

Pentru a menține satisfacția apetitului consumatorului, s-au creat noi opțiuni de meniuri sănătoase care valorifică tendința actuală caracterizată prin creșterea gradului de conștientizare privind riscurile pentru sănătate asociate unei diete bogate în grăsimi. Dacă ai și tu această abordare, te poți aștepta să îți crești veniturile mai repede decât ai crede și să reziști într-o lume plină de shaormerii.

Bugetul minim necesar la început, lipsa unor cerințe specifice de licențiere, faptul că nu ai nevoie de mulți angajați, iată niște argumente imbatabile pentru a începe un astfel de business dacă vrei să devii un profesionist HoReCa.

Nivelul ridicat de concurență și saturația pieței sunt o provocare pentru antreprenorii care doresc să înceapă propria afacere, dar altfel ar fi plictisitor, dacă nu ai vrea să fii din ce în ce mai bun, nu-i așa?

Tot ce ai nevoie este să înveți cum să faci shaorma, să comanzi echipamentele necesare de la un furnizor serios, precum este TC Romania Crown Cool și să cauți cea mai bună locație. Apoi, succesul te așteaptă!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Episodul 50 din Povestea Noastra (Bizim Hikaye)

Articolul Urmator

Episodul 51 din Povestea Noastra (Bizim Hikaye)

Cele mai populare