gedave

Cum ne influențează viața implanturile dentare?

Implantul dentar poate înlocui structura dinților naturali în totalitate. Acesta este compus dintr-o rădăcină de titan integrată în os, o coroană și un bont protetic, ce imită dintele natural și îndeplinește funcțiile obișnuite.

Implantul dentar: cum să te bucuri de o dantură impecabilă până la bătrânețe

Un implant dentar garantează beneficii atât de natură medicală, cât și de natură estetică. Pierderea dinților impactează starea de spirit, dă curs senzațiilor de disconfort și distorsionează imaginea pe care o avem despre persoana noastră.

  • Protejarea dinților învecinați

Efectuarea unui implant dentar într-o clinica stomatologica de calitate presupune inserarea acestuia prin mijloace nedureroase în locul dintelui care a căzut. Pe șurubul respectiv se va fixa coroana, fără să existe vreo acțiune asupra dinților aflați în apropiere. Astfel, aceștia rămân integri și sănătoși.

  • Imitarea dinților naturali

Coroanele aplicate pe bont conferă aspectul și senzația dată de dinții naturali. Efectiv, nu există nici un semn care să indice existența dinților artificiali în gură.

  • Stopează atrofia osoasă

Lipsa rădăcinii favorizează deteriorarea treptată a osului. Acest proces avansează dacă locul nu este stimulat de un dinte, agravându-se de la an la an. În consecință, implantul protejează sănătatea osului și a gingiei, participând la reducerea efectului de îmbătrânire prematură, a celui de deformare a cavității bucale și a fizionomiei.

  • Împiedică migrarea celorlalți dinți

Cele mai citite articole

Este suficient să lipsească doar un dinte, pentru ca osul și gingia să aibă de suferit. Astfel, dinții din apropiere încep să se miște și să migreze. Implantul contribuie la conservarea dinților din proximitate și îi menține stabili.

  • Menținerea aspectului fizionomic

Pe măsură ce dinții cad, expresia feței traversează anumite schimbări, trecând la aspectul de ‘’față căzută’’ sau îmbătrânită prematur. Această consecință deteriorează starea psihică a pacientului, iar stima de sine are de suferit din cauza complexelor fizice. Implanturile dentare ajută oasele maxilare să rămână pe poziții și astfel să conserve fizionomia naturală.

  • Respirație mai proaspătă

Întrucât implantul imită fizionomia dintelui natural, procesul de curățare și îngrijire rămâne neschimbat. Lipsa anumitor punți dentare fără rădăcină ne scutește de riscurile acumulării de reziduuri alimentare, ce ar cauza respirația neplăcută. Dintele cu implant menține gura proaspătă, cu condiția de a fi periat corect și de două ori pe zi.

  • Dicția clară

Când dantura este incompletă, atunci și modul în care articulăm cuvintele este degradat. Implantul asigură o pronunție normală, așa cum exista înainte când pacientul avea dantura naturală întreagă. Implanturile exclud situațiile delicate, cu vorbire deficitară și salivă împroșcată din gură.

Implantul dentar reprezintă o soluție permanentă la cea mai comună problemă a secolului modern: pierderea dinților. Implantul dentar este, așadar, o investiție pe termen lung.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Alimente pe care le poți manca daca ai un stomac sensibil

Articolul Urmator

Se apropie ziua ei? Iată 5 idei de cadouri

Cele mai populare