gedave

Cum poti depista o camera ascunsa

Cum poti depista o camera ascunsa

Captarea unor imagini video poate furniza date concrete personale, acestea ingloband persoana, locul in care se afla şi o  anume  activitate pe care o intreprinde.  Pornind de la aceste aspecte legate de caracterul datelor pe care le poate furniza o camera de supraveghere, se stabilesc si normele conform carora poate activa un astfel de dipozitiv de captare vizuala. 

Camerele semnalate

Montarea unui sistem de supraveghere si monitorizare video este din ce in ce mai des adoptata, motivele pentru care se apeleaza la astfel de tehnici vizând siguranta si protectia. O camera de luat vederi poate fi montata in spatiul public, doar cu acordul autoritatilor, si doar atunci cand sunt indeplinite anumite norme in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului.

Cele mai citite articole

Una dintre regulile care se aplica in cazul camerelor pozitionate in spatiile publice, este cea a semnalarii acestora, prezenta lor trebuind sa fie cunoscuta de catre persoanele care se pot situa in raza ei de actiune. Insa chiar si intr-un spatiu deschis publicului de orice tip, precum sunt institutiile publice, hotelurile, salile de sport, institutiile de invatamant, birourile sau salile de asteptare din  cabinetele medicale, nu este permisa montarea camerelor de supraveghere in toalete, dusuri, cabine de proba sau vestiare, pentru a nu se incalca dreptul omului la intimitate. In ceea ce priveste camerele montate in spatiul privat, fiecare poate adopta ce  tip de camera prefera, atata timp cat raza acesteia nu bate pe o suprafata care reprezinta proprietatea publica sau a  altui proprietar, ci actioneaza doar asupra proprietatii posesorului.

Camerele ascunse

Tehnologia aflata in plin progres ofera pietei de specialitate sisteme de supraveghere extrem de variate si performante, astfel ca modul in care sunt  instalate, precum si locurile in care sunt  pozitionate pot fi unele dintre cele mai ingenioase si greu de depistat.  

Daca ai suspiciuni in legatura cu existenta unui sistem de supraveghere ascuns in unul dintre spatiile in care activezi sau pe care le frecventezi,  vrei sa ti se respecte  dreptul la intimitate si nu accepti sa iti fie incalcate drepturile legate de datele personale, poti achizitiona un model de detectoare camere, aceste dispozitive avand capacitatea de a detecta orice tip de camera pe o raza extinsa. Astfel, te vei asigura de faptul ca nu esti supravegheat fara cunostinta ta si ca ti se respecta dreptul la intimitate. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 sfaturi pentru o mamica aflata la inceput de drum

Articolul Urmator

Constructia unui perete de compartimentare: 4 materiale si unelte necesare

Cele mai populare