gedave

Cum să alegi ochelarii de soare potriviți pentru fiecare sezon?

Fiecare sezon prezintă particularități în ceea ce privește intensitatea și unghiul de incidență al luminii solare, motiv pentru care ar trebui să ne alegem cu grijă ochelarii de soare. Iată câteva recomandări cu privire la alegerea celor pentru fiecare sezon! 

Ochelari de soare potriviți pentru primăvară

Primăvara, lumina soarelui devine mai puternică și crește nevoia de a proteja ochii. De aceea, ochelarii de soare potriviți pentru această perioadă ar trebui să aibă lentile cu protecție UV. Lentilele de culoare maro sau verde, cum poți găsi în gama de ochelari de soare Lucetti, sunt recomandate, deoarece aceste culori pot reduce strălucirea și pot îmbunătăți contrastul.

Primăvara este momentul perfect pentru a experimenta cu diferite stiluri de ochelari de soare. Un stil îndrăzneț sau colorat poate adăuga un plus de personalitate oricărei ținute. Modelele cu rame largi pot fi o alegere bună, deoarece oferă o protecție suplimentară împotriva razelor soarelui care vin din mai multe unghiuri.

Ochelari de soare adecvați verii

Atunci când soarele își face simțită prezența cu intensitate în zilele toride de vară, purtarea ochelarilor de soare devine absolut necesară. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare este tipul de lentile. Lentilele cu protecție UV sunt fundamentale, deoarece protejează ochii de razele ultraviolete nocive ale soarelui. 

Stilul este, de asemenea, un factor de luat în considerare. În zilele de vară, ochelarii de soare în stil aviator sau cu lentile mari sunt o alegere inspirată, deoarece oferă o protecție mai mare pentru ochi. În plus, alegerea unui stil care se potrivește cu forma feței asigură că ochelarii nu sunt doar funcționali, ci și estetici. Există și modele care se potrivesc tuturor tipurilor de fețe, precum tipul de ochelari de soare damă Lucetti 1847 C4

Ochelarii de soare perfecți pentru toamnă

Selectarea ochelarilor de soare potriviți pentru toamnă este un proces care implică mai multe aspecte de luat în considerare:

  • deși soarele nu este la fel de puternic în timpul toamnei, protecția UV nu trebuie neglijată. Prin urmare, este important să alegi o pereche de ochelari de soare cu lentile care oferă protecție UV;
  • în ceea ce privește stilul ramei, culorile mai închise sau neutre se potrivesc bine cu nuanțele toamnei;
  • nuanța lentilelor este un alt factor important în alegerea ochelarilor de soare pentru toamnă. Datorită luminozității mai scăzute caracteristice toamnei, este recomandat să alegi o nuanță de lentilă mai deschisă. Nuanțe precum maro, verde sau gri pot fi potrivite pentru această perioadă a anului. Aceste culori nu numai că se potrivesc cu paleta de culori a toamnei, dar ajută și la îmbunătățirea contrastului și la reducerea strălucirii;
  • o ramă rezistentă și durabilă poate rezista variațiilor de temperatură și umiditate.

Combinarea ochelarilor de soare cu garderoba de toamnă poate fi o sarcină distractivă și creativă. Aici, culorile, texturile și stilurile se întâlnesc pentru a crea un look armonios și stilat. Ochelarii de soare pot fi asortați cu hainele de toamnă în funcție de stilul personal, ocazie sau tendințe. De exemplu, o pereche de ochelari de soare cu ramă maro poate fi combinată cu o haină de piele în aceeași nuanță, pentru un look sofisticat și elegant.

Ochelari de soare ideali pentru iarnă

Cele mai citite articole

Chiar dacă iarna soarele nu pare atât de puternic, radiațiile UV sunt la fel de periculoase. Este necesar să alegi ochelari de soare cu protecție UV de 100%, deoarece aceștia asigură protecția oculară necesară.

În ceea ce privește materialul lentilelor, cele polarizate sunt o alegere bună pentru iarnă. Acestea reduc reflexiile de la suprafețele strălucitoare, cum ar fi zăpada, făcându-le o opțiune excelentă pentru zilele însorite de iarnă.

Factori de luat în considerare la achiziționarea ochelarilor de soare pentru fiecare anotimp

Fiecare anotimp are caracteristicile sale, iar alegerea ochelarilor de soare trebuie să țină cont de acestea atunci când alegem tipul de lentile. Pe lângă protecția UV, există și alți factori care influențează alegerea ochelarilor de soare, printre care:

Forma ramelor

Pentru o față rotundă, ochelarii cu forme mai ascuțite pot echilibra vizual trăsăturile, în timp ce pentru o față mai pătrată, ochelarii cu forme rotunde pot fi mai potriviți. Astfel, este recomandat să încerci mai multe modele înainte de a face o achiziție, pentru a găsi forma cea mai potrivită. Inclusiv bărbații își pot alege modele de rame care să îi avantajeze; de exemplu, modelul de ochelari de soare bărbați Lucetti 1840 C5 este un exemplu de rame care pot pune în valoare majoritatea formelor feței.

Materialul ramelor

Acesta este un alt element căruia trebuie să îi acorzi atenție. Ramele din plastic sunt mai ușoare și mai rezistente la impact, ceea ce le face potrivite pentru activități sportive sau pentru copii. În schimb, ramele metalice sunt mai elegante și pot adăuga un strop de rafinament ținutei, dar pot fi mai grele și mai sensibile la coroziune.

Alegerea ochelarilor de soare trebuie să se bazeze nu doar pe aspectul estetic, ci și pe protecția oferită împotriva radiațiilor UV, confortul vizual și impactul asupra sănătății generale. Ochelarii de soare potriviți ne pot asigura o vedere clară și confortabilă în orice anotimp, protejându-ne în același timp ochii.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Explorând atmosfera vibrantă a serilor bucureștene – TOPUL locațiilor deosebite pentru experiențe culinare și muzică live

Articolul Urmator

Scaun de birou clasic vs. scaun de masaj pentru birou: ce să alegi?

Cele mai populare