gedave

Cum să îți faci câinele fericit? Hint: Fericirea trece (și) prin stomac!

Cum să îți faci câinele fericit? Hint: Fericirea trece (și) prin stomac!

Cu siguranță îți iubești câinele foarte mult. În fond, este parte a familiei tale și, la rândul sau, îți oferă dragostea să în mod necondiționat. Tocmai de aceea, este firesc să îți dorești să îl faci fericit, iar din acest articol vei află câteva ponturi care te vor ajută în acest sens, axate în special pe hrană câini potrivită pentru prietenul tău blănos. Pentru că, da, fericirea câinelui trece și prin stomac!

Cât de mult contează hrană pentru fericirea câinilor?

Dezbaterea cu privire la ce mâncare este potrivită pentru câini nu va înceta niciodată, dar un lucru este cert: toți stăpânii de câini au ajuns la concluzia că hrană îi face pe câini fericiți. Gândește-te doar la reacția câinelui tău atunci când știe că urmează să primească mâncare sau când îți pregătești chiar tu ceva bun în bucătărie: ochii mari, codiță veselă și boticul pregătit să înhațe ceva delicios. Toate acestea sunt semne clare, care indică fericirea câinelui atunci când anticipează o porție de mâncare.

Dar cum putem transformă fericirea de moment într-o stare (aproape) permanentă, atât pentru câini, cât și pentru noi? Asigurându-ne că hrană câinilor contribuie la menținerea unei stări bune de sănătate! Adică bazând alegerea hranei câinilor pe ingredientele din care este făcută și pe etapă de dezvoltare în care se află câinele (junior, adult sau senior), printre altele.

Unde găsești o selecție variată de sortimente de hrană sănătoasă pentru câini? În magazinul online Econstrukt, care, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tuturor clienților, pune la dispoziție și această categorie de produse.

La Econstrukt vei putea găsi hrană cu formulă completă, îmbogățită cu ingrediente sănătoase calitative, care contribuie la fericirea zilnică a câinilor, indiferent dacă ai un patruped junior, adult sau senior.

Ce fel de hrană preferă câinii?

Atunci când alegi mâncare pentru companionul tău, trebuie să țîi cont și de preferințele sale. În fond, nu trebuie să ne abatem de la cel mai important aspect de la care am pornit, fericirea câinilor.

Deși au doar aproximativ 1700 de papile gustative, spre deosebire de noi, oamenii, care avem în jur de 9000, câinii pot determina gustul mâncării. Așadar, papilele gustative îi ajută pe câini să identifice o mâncare bună, diferențiind-o de una pe care nu o consideră atât de delicioasă.

Cele mai citite articole

Conform celor mai multe rezultate ale studiilor efectuate cu privire la gusturile preferate ale câinilor, blănoșii adoră hrană cu conținut ridicat de carne de vită sau porc, însă nu este o informație universal-valabilă. Un aspect interesant este faptul că, la fel că oamenii, preferințele câinilor pot fi determinate de hrană pe care au consumat-o la începutul vieții. Așadar, există posibilitatea că blănosul tău să aibă propriile preferințe în ceea ce privește hrană, în funcție de tipul de mâncare consumat atunci când era junior: cu pui, vită, peste etc.

Dacă iei în considerare informațiile care relevă preferințele generale ale câinilor în ceea ce privește hrană, îți recomandăm să îi oferi sortimentul de mâncare uscată Primal Spirit Wilderness cu porc, potrivit pentru toate rasele de câini adulți, pe care îl poți găsi la Econstrukt. Conține proporții mari de carne proaspătă, printre care și carnea de porc: 20% carne proaspătă de porc, alături de aceeași cantitate de carne proaspătă de pui și încă 20% peste proaspăt. Pe lângă proporția foarte mare de ingrediente de origine animală, formulă Primal Spirit Wilderness este completată de legume și fructe delicioase: pulpă de sfeclă, dovleac, banană, ananas, salvie,  ghimbir etc.

În schimb, dacă blănosul a fost obișnuit cu alt tip de mâncare încă de când era pui, poți opta pentru variantele Primal Spirit Rebel Farm (cu 45% carne proaspătă de pui și 20% peste proaspăt) sau Primal Spirit Oceanland (cu 45% peste proaspăt și 20% carne de pui). Toate sortimentele de mâncare pentru câini Primal Spirit pot fi găsite în magazinul online Econstrukt și nu conțin gluten, făină de carne, coloranți sau arome artificiale. Este o hrană premium, presată la rece, care are un preț foarte accesibil, raportat la formulă extrem de calitativă și la alte produse similare de pe piață.

Gesturi mici, fericire mare

Câinii sunt animale atât de speciale, încât nu este nevoie de prea mult pentru a îi face fericiți. În general, fericirea unui câine poate fi asigurată prin simplă grijă pe care i-o porți, care se reflectă atât în tipul de hrană pe care îl alegi, dar și în calitatea timpului petrecut împreună.

După o masă copioasă, este timpul pentru o activitate sănătoasă, așa că nu scapă din vedere plimbările zilnice împreună cu câinele tău. Deși 30 de minute de două ori pe zi sunt suficiente pentru aproape toate rasele de câini, companionul tău va fi și mai fericit dacă veți petrece mai mult timp explorând. Lasă-l să adulmece împrejurimile atunci când ieșiți la plimbare, pentru că acest gest face parte din natură să și îl va face foarte fericit. Totodată, câinele tău nu-și va mai încăpea în blăniță de fericire dacă îi vei permite să alerge liber în locuri special amenajate, acolo unde este în siguranță.

Nu uită nici de răsfăț, care poate fi reprezentat de jucării noi sau de recompense. Nu va fi nevoie de investiții foarte mari. Poți să îi oferi jucăriile pe care le are deja, prin rotație. Astfel, nu va avea timp să se plictisească și va fi fericit mereu când schimbi jucăria, considerând că este una nouă. De asemenea, recompensele care fac câinele cel mai fericit sunt cele verbale și mângâierile zilnice, care va oferă amândurora momente neprețuite!

Așadar, dacă ai ales deja sortimentul de hrană care îți va face câinele fericit de la Econstrukt, e timpul pentru o plimbare prelungită, urmată de o sesiune de mângâieri pe canapea. Fericirea ta și a câinelui vor fi garantate!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cadoul perfect de Crăciun pentru cei mici – bijuteriile de la Chic Bijoux

Articolul Urmator

5 cocktailuri pe baza de vodka

Cele mai populare