gedave

Cum să te relaxezi atunci când lucrezi de acasă: 3 sfaturi utile

În ultimii doi ani, cele mai multe companii au optat ca angajații lor să lucreze de acasă, fie integral, fie doar câteva zile pe săptămână. Acest obicei, care are atât avantaje, cât și dezavantaje, tinde să se păstreze și în prezent, astfel că cei mai mulți dintre oameni caută să își creeze un mediu de lucru cât mai relaxant și comod. 

Din cauza lipsei socializării și a interacțiunii față în față cu alți colegi și uneori a volumului de lucru, pot să apară stresul, anxietatea și lipsa motivației, motiv pentru care este important să știm cum să ne menținem motivați și relaxați acasă. În continuarea acestui articol îți prezentăm trei modalități care ajută la menținerea unei stări de bine pe tot parcursul unei zile petrecute acasă.

1.Folosește un difuzor de uleiuri esențiale

Un difuzor uleiuri esentiale este un aparat electronic care oferă o metodă simplă și eficientă de relaxare acasă. Tehnologia ultrasunetelor transformă apa amestecată cu uleiuri esențiale în vapori care, cu ajutorul unui ventilator mic, sunt împrăștiați în aer, apoi prin respirație asimilăm moleculele de ulei, maximizând astfel efectele benefice ale acestora.

Astfel de aparate pot rămâne la vedere pe mobilă sau pe birou și după utilizare, deoarece ele vin sub o multitudine de modele, cu design potrivit pentru integrarea în decorul camerei.

Pe lângă îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stresului, un difuzor de uleiuri esențiale poate îmbunătăți sănătatea respiratorie și sistemul imunitar și poate să promoveze memoria și concentrarea. De asemenea, un astfel de aparat este util și în alungarea insectelor și minimizarea mirosurilor urâte.

2. Începe dimineața cu o activitate fizică

Fie că alegi să alergi sau să faci exerciții de fitness, mișcarea de dimineață este foarte importantă. Pe lângă faptul că lucrezi mușchii corpului, te relaxezi și îți creezi o stare de bine, deoarece exercițiile fizice stimulează eliberarea endorfinelor în creier.

Sportul îți stimulează activitatea cerebrală și îți limpezește mintea, așa că antrenamentele de dimineață cu siguranță îți vor crește și randamentul la locul de muncă. Totodată, sportul practicat dimineața te ajută să fii consecvent și să respecți programul pe care ți-l stabilești în prealabil.

Cele mai citite articole

Partea bună este că, pentru a te apuca de o activitate fizică, nu este neapărat nevoie să mergi la sală. Acest lucru îți poate consuma timp și, pentru că în restul zilei trebuie să te ocupi de activitățile specifice locului de muncă, fiecare minut economisit contează. Astfel, poți să începi să faci sport acasă cu minimul de echipament sportiv.

3. Practică meditația de scurtă durată

Atunci când spunem „meditație”, automat ne ducem cu gândul la o stare de calm, echilibru și reducere a stresului. Aceasta se referă la îndepărtarea gândurilor care distrag atenția și provoacă stres sau anxietate și se concentrează asupra momentului prezent.

Fie că practici meditația la finalul programului de lucru sau poate chiar într-o pauză de masă, aceasta poate modifica răspunsul tău la stres, făcându-te mai rezistent și pregătindu-te să eviți stări viitoare de stres.

Pentru a crea o stare de relaxare prin meditație nu trebuie neapărat să urmezi un ritual specific. Este suficient să găsești un loc liniștit și comod pentru a-ți limpezi mintea. Închide ochii și concentrează-te asupra inspirației, asupra modului în care aerul pătrunde pe nas și umple plămânii, iar mai apoi asupra expirației.

Chiar dacă meditația durează doar între cinci și zece minute, aceasta are efecte majore asupra organismului uman și asupra stării de bine.

Lucrul de acasă poate fi deseori copleșitor, astfel că, pe lângă menținerea unei balanțe între programul de lucru și viața socială, este important să găsim diferite modalități de relaxare care să ne creeze o stare de bine pe tot parcursul zilei. Inspiră-te din acest articol și folosește modalitățile de relaxare care se potrivesc pentru tine.

Sursă imagine: Shutterstock

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi utile care te vor ajuta să ai parte de un date de succes

Articolul Urmator

Tu știi cum au apărut unghiile false?

Cele mai populare