gedave

De ce AS Roma este una dintre favoritele pentru a câștiga Europa League în acest sezon

AS Roma este unul dintre cele mai cunoscute cluburi la nivel mondial, iar sosirea lui Jose Mourinho nu a făcut decât să crească vizibilitatea clubului din capitala Italiei. Primul sezon cu Mourinho pe bancă a adus și primul trofeu după mulți ani.

Nu a fost Serie A, la care fanii Romei visau, a fost unul chiar nou, însă cu toate acestea, a semnalat începutul unei noi ere pe Stadio Olimpico. AS Roma a câștigat Conference League, noua competiție înființată de UEFA, a treia ca importanță. Echipa a organizat o paradă pentru a prezenta trofeul fanilor pe străzile din Roma, iar atmosfera a fost superbă.

Dincolo de ridicarea moralului, cucerirea trofeului Conference League a avut și o altă consecință, una mult mai pragmatică: calificarea în grupele Europa League. Un alt progres deci. În acest sezon Roma a fost printre cele mai bune echipe iar echipa italiană are șanse reale să câștige competiția. Dacă ești interesat de cotele la pariuri pe Europa League, află că AS Roma are o cotă de 19.00 pentru a câștiga competiția. Extrem de atrăgătoare pentru cei dispuși să-și asume riscuri. Însă care sunt argumentele pentru elevii pregătiți de Jose Mourinho?

Ce o poate face pe AS Roma să câștige Europa League?

Cele mai citite articole

În primul rând, AS Roma are o echipă puternică cu jucători talentați și experimentați. Echipa include jucători ca Paulo Dybala, Chris Smalling și Lorenzo Pellegrini, care au arătat în trecut că pot face diferența în jocuri importante. De asemenea, AS Roma are un antrenor talentat în persoana lui Jose Mourinho, care a arătat că poate obține rezultate bune cu echipa în competițiile europene. Portughezul de pe banca echipei din Roma a cucerit în trecut UEFA Champions League de două pri, Cupa UEFA și Conference League. Experiența europeană a antrenorului va fi un atuu important.

În al doilea rând, AS Roma a avut rezultate bune în competițiile europene în trecut. Echipa a ajuns de multe ori în fazele finale ale UEFA Champions League, ceea ce demonstrează că poate face față provocărilor din turneele grele și poate ajunge departe. De asemenea, AS Roma a ajuns în finala Cupei UEFA în 1991, ceea ce arată că are o istorie de succes în competițiile europene.

În al treilea rând, AS Roma poate beneficia de avantajul terenului propriu în anumite etape ale Europa League. Dacă echipa reușește să ajungă în fazele avansate ale turneului și să joace acasă, acest lucru ar putea oferi un avantaj semnificativ și ar putea ajuta la obținerea de rezultate pozitive. Stadio Olimpico este un infern pentru adversari.

Cu toate acestea, este important de menționat că Europa League este un turneu foarte competitiv și orice echipă poate avea un an bun sau rău, indiferent de cât de talentată sau experimentată este. Deci, în concluzie, este greu să se spună cu siguranță dacă AS Roma poate câștiga Europa League în acest an, mai ales cu echipa ca Barcelona, Arsenal sau Manchester United încă în competiție, dar există motive care sugerează că echipa are șanse reale.

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 lucruri mai puțin cunoscute despre ciment

Articolul Urmator

Te tentează un credit până la salariu rapid? Iată ce ar trebui să știi

Cele mai populare