gedave

De ce sa optezi pentru un implant dentar?

Cea mai avansată tehnologie pentru refacerea unui dinte pierdut, este un implant dentar. Esența implantării este aceea că, în țesutul osos al maxilarului se implantează un implant protetic, care înlocuiește dintele lipsă. Implantul este un șurub de titan cu o coroană externă. Titanul este un material care este complet compatibil cu țesuturile corpului, iar coroana nu este diferită de un dinte natural, având în același timp, și rezistență crescută la stres. Deoarece Titanul este un material care este pe deplin compatibil cu țesuturile corpului, se implantează cu ușurință în os și nu provoacă alergii. Implanturile de înaltă calitate sunt fabricate din titan cu un tratament extern, care nu provoacă o reacție alergică, nici măcar la acei pacienți care sunt alergici la diverse metale.

Cât se menține un implant dentar

Implanturile pot funcționa în mod fiabil timp de multe decenii sau chiar o viață.În mod ideal, implanturile instalate trebuie curățate zilnic și astfel te pot servi în mod invizibil o viață întreagă. Dacă o persoană, ca urmare a oricărui motiv, pierde o parte semnificativă a aparatului dentar, aspectul său se schimbă destul de repede, deoarece dinții sunt un element destul de important în formarea craniului facial. Instalarea implanturilor dentare îți va îmbunătăți calitatea vieții. În absența dinților, se poate face implant dentar, și astfel, calitatea vieții se îmbunătățește.

Stabilizează protezele amovibile

Dacă porți proteze amovibile, adesea poți trăi momente incomode din cauza lipsei de stabilitate. Acest lucru poate fi evitat cu ajutorul implanturilor. Odată cu stabilirea unui număr suficient de implanturi, se poate realiza chiar și o proteză fixă.

Ce este implantarea?

Cele mai citite articole

Implantarea este o procedură care necesită un profesionalism ridicat și o abilitate deosebită. În timpul planificării, implantologul îți va face o radiografie panoramică sau o tomografie computerizată 3D, va efectua mai întâi toate lucrările necesare pentru a analiza lungimea, lățimea, grosimea și calitatea osului existent. Pe baza informațiilor primite, el va determina dimensiunea și locația exactă a implanturilor care vor fi instalate.

Ce se întâmplă înainte de implantare?

Principala condiție pentru o implantare de succes, este ca structura oaselor și sănătatea ta generală să îndeplinească criteriile de implantare. Diabetul zaharat, hipertensiunea arterială necontrolată sau osteoporoza, fac imposibilă implantarea. De asemenea, o condiție foarte importantă, este ca dinții rămași să fie complet în ordine, adică, toate bolile dentare posibile să fie vindecate, pentru a nu dezvolta infecții după implantare.

Ce se întâmplă după implantare?

După instalarea implantului, urmează o perioadă de vindecare, care este de aproximativ 3-4 luni. În acest timp, osul maxilarului crește complet peste implant, stabilizându-l. În această perioadă, cu excepția cazurilor speciale, implanturile nu sunt supuse stresului, dar din motive estetice, pot fi atașate coroane temporare. Când procesul de vindecare este finalizat cu succes, atunci, se realizează o coroană estetică pe rădăcina artificială, care oferă în final dinților, o formă și o culoare naturală. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 idei de ținute casual cu pantofi sport

Articolul Urmator

Ce trebuie sa ai in vedere cand cauti spatiul pentru birouri?

Cele mai populare