gedave

Frizeria canină: ce beneficii aduce tunderea blănii acestor animale iubite

Îngrijirea câinilor este puternic asociată numai cu îmbunătățirea aspectului unui câine. Dar știai de toate celelalte beneficii? Nu numai că îngrijirea câinelui îl face să arate și să miroasă uimitor, dar poate ajuta și la bunăstarea și sănătatea lor generală. 

Iată câteva dintre principalele beneficii pe care mersul la o frizerie canină le aduce celor mai iubite animale de companie.

Detectarea timpurie a problemelor de sănătate

Dacă duci în mod regulat câinele la frizerie, angajații se vor familiariza cu câinele și vor observa din timp dacă există anomalii. Acestea ar putea include umflături pe care le-ai ratat în timpul unei sesiuni de periere. Detectarea timpurie a acestor probleme este esențială pentru oprirea răspândirii oricărei afecțiuni grave.

 Scapă de purici

Puricii sunt, din păcate, o problemă care vine odată cu deținerea unui câine. Un avantaj al mersului la frizerie este că aceștia vor putea verifica puricii și ouăle lor. Spălarea regulată, perierea și tunderea blănii vor ajuta la eliminarea puricilor. 

Reduce șansele de infecții ale urechii

Cele mai citite articole

Eliminarea acumulărilor din urechile câinelui tău, este importantă pentru a preveni orice infecție a urechii. În afară de aceasta, angajații frizeriei vor putea tăia oricare dintre părțile mai lungi ale părului care ar putea cauza probleme suplimentare. Infecțiile urechii sunt una dintre principalele cauze ale surdității câinilor, astfel încât verificarea urechilor în mod regulat va ajuta la menținerea auzului.

Tunderea unghiilor reduce riscul de a dezvolta o postură proastă sau deformări osoase

Tăierea unghiilor câinelui tău este adesea trecută cu vederea, dar este o parte esențială a bunăstării câinelui. Unghiile care cresc prea mult pot fi incomode pentru câinele tău. Artrita, deformările osoase și postura proastă sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot apărea din lăsarea unghiilor câinelui lung. 

O igienă mai bună

Desigur, unul dintre cele mai evidente beneficii ale îngrijirii câinelui tău sunt beneficiile pentru igienă. Curățarea și perierea pot face minuni igienei și mirosului câinelui tău. Un câine murdar este suficient pentru a-l face pe orice proprietar de câine să-și facă griji, așa că de ce să nu-l duci la frizerie pentru un pic de împrospătare?

Îi face să arate mai bine

Acum, în afară de toate beneficiile evidente pentru sănătate pentru câinele tău dintr-o sesiune regulată de îngrijire, unul dintre principalele beneficii este că va arăta de fapt mai bine! O înfățișare neîngrijită se poate reflecta asupra ta, în calitate de proprietar, astfel încât este necesar să te asiguri că arată elegant și ordonat.

Prin urmare, nu aștepta ca blana câinelui tău să ajungă încâlcită sau murdară, căci aceste lucruri pot afecta grav sănătatea animalului, provocându-i de asemenea disconfort. Iar specialiștii recomandă ca, pentru a rămâne la o lungime potrivită, câinii să ajungă la frizeria canină cu regularitate, mai exact la fiecare 2-3 luni.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Episodul 40 din Povestea Noastra (Bizim Hikaye)

Articolul Urmator

Episodul 41 din Povestea Noastra (Bizim Hikaye)

Cele mai populare