gedave

Ghidul rapid pentru stilizarea părului deteriorat

Când vine vorba de părul deteriorat, lucrurile devin un pic mai complicate. Într-adevăr, firul de păr este supus zilnic la numeroase încercări care îi scad gradul de rezistență, precum pieptănat, folosirea aparatelor care emană căldură, procesele de colorare sau chiar prinderea cu elastice dure. Cu toate acestea, există mici trucuri care pot ajuta firul de păr casant și deteriorat să arate sănătos și radiant, doar în câțiva pași.

Identifică motivele care au dus la deteriorarea firului de păr

Fie că ne referim la factori interni sau externi, părul resimte schimbările apărute în stilul tău de viața. Faptul că ai făcut modificări în dieta alimentară, stresul, procesele chimice precum vopsitul sau decolorarea, poluarea sau razele UV ale soarelui se numără printre principalele motive care pot dăuna părului. Întrerupe acest ciclu distructiv prin adoptarea unui plan bazat pe obiceiuri sănătoase, tunde vârfurile despicate și alege produse de îngrijire și stilizare potrivite.

Găsește produsele preferate ale părului tău

După ce ai eliminat impuritățile acumulate la nivelul scalpului și firului de păr prin intermediul unui șampon fără sulfați, a sosit momentul tratamentului de regenerare și hidratare. Poți începe prin aplicarea unui balsam Moroccanoil reparator si hidratant, a cărui formulă îmbogățită cu ulei de argan, cheratină și acizi grași hrănește și repară structura firului de păr deteriorat. Mai departe, poți include un tratament bazat pe uleiuri și măști nutritive, ce vor aduce un plus de strălucire.

O perie de păr potrivită te va salva din multe situații neplăcute

În primul rând, evită să piepteni părul când este ud, deoarece se va rupe mult mai repede. În schimb, așteaptă ca acesta să se usuce, apoi îl poți descurca pornind de la vârfuri către rădăcina, cu ajutorul unei perii rotunde. Desigur, anumite serumuri sau balsamuri de tip leave-in aplicate doar pe lungime vor contribui în mare măsură la netezirea firelor. 

Usucă părul corect

Cele mai citite articole

Ideal ar fi să lași părul să se usuce natural. Însă, dacă timpul nu-ți permite acest lucru, înlătură excesul de apă cu un prosop, folosește un produs cu protecție termică și setează temperatura föhnului la cea mai mică intensitate de căldură. Mai mult, evită pe cât posibil stilizarea cu o placă sau un ondulator – aceste dispozitive presupun un aport mare de căldură, astfel încât vor accelera degradarea firului de păr. 

Profită de timpul nopții

Chiar dacă sună ca un clișeu, somnul de frumusețe contribuie la sănătatea părului, a pielii și, per total, a întregului organism. Ce se întâmplă în aceste opt ore de repaus? Ei bine, fluxul crescut de sânge prezent la nivelul scalpului permite substanțelor nutritive să ajungă mai repede la nivelul firului de păr, ceea ce va îmbunătăți vizibil aspectul. 

Totodată, pentru a reduce șansele ca părul să se rupă în timp ce dormi, poți alege fețe de pernă din mătase sau satin. Pe lângă faptul că te vei simți răsfățată, scopul principal al materialelor este de a reduce frecarea firelor de păr, chiar dacă te vei mișca în timpul somnului. Desigur, ca un pas suplimentar, poți strânge părul într-un coc extrem de lejer în creștetul capului și prinde-l cu un elastic. 

În cele din urmă, părul rămâne un mod de exprimare al stilului personal. Indiferent de tipul său, fie că este uscat, normal, fin sau deteriorat, există metode prin care îi poți remedia aspectul tern și deshidratat. 

Sursă foto: Unsplash.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 afecțiuni ale coloanei vertebrale ce pot apărea oricând

Articolul Urmator

Hidroforul: ce este și cum se folosește

Cele mai populare