gedave

Locuri de vizitat în această primăvară

Odată ce vremea se încălzește și natura revine la viață parcă ai un plus de energie și îți dorești să-ți petreci cât mai mult timp afară. Dacă tot s-a topit zăpada și păsările încep să cânte, gândul tău este la vacanțe; ei bine, chiar dacă vremea este tot mai plăcută, trebuie să știi că sunt locuri la câțiva pași de casă unde soarele nu apune niciodată. Dacă vrei să ai impresia că ai călătorit în timp, poți merge într-o vacanță scurtă. Te vei întoarce acasă cu bateriile încărcate și amintiri dragi pe care nu le vei uita prea curând. Așadar, să vedem câteva destinații pe care poți să le pui pe listă în această primăvară.

Timișoara

Dacă nu vrei să pleci prea departe de casă, dar vrei totuși să vezi cu ochii tăi orașul care a fost numit „capitala culturală” a țării noastre, atunci răspunsul este Timișoara.

Orașul de pe Bega, așa cum este supranumit te așteaptă cu brațele deschise și îți oferă o mulțime de experiențe de neuitat. În primul rând, o vizită în Piața Unirii este absolut necesară, aici vei vedea fel de fel de clădiri și îți vei face fotografii pe care să le trimiți prietenilor.

La fel de frumoase sunt și Piața Victoriei și Piața Operei. Castelul Huniade este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș și un simbol iconic ce nu trebuie ratat. Râul Bega cu aleea sa de cireși e un alt obiectiv frumos, pe care poți să îl admiri fie cu bicicleta, fie pe jos sau chiar cu vaporașul.

Barcelona

Cu toate că Barcelona este mirifică în orice anotimp, o escapadă de câteva zile în aceste ținuturi te va face să te întorci aici cu drag.

Aerul cald și atmosfera plăcută din aer, agitația orașului, peisajele frumoase sunt doar câțiva dintre factorii care fac ca Barcelona să fie o destinație perfectă pentru acest sezon. Dacă vrei să admiri opera lui Gaudi trebuie doar să faci o plimbare prin parcul Guell. De asemenea, te poți cufunda în arhitectura acestui oraș cu o scurtă vizită pe strada Passeig de Gràcia, unde vei admira clădirile La Pedrera și Casa Battlo.

Nu îl ultimul rând, trebuie să faci câteva poze în față la emblematica Sagrada Familia iar câteva ore pe plaja Barcelonetta îți vor pune zâmbetul pe buze instantaneu.

Cele mai citite articole

Anglia

Anglia este o altă atracție cu un climat moderat. Te poți aștepta să ai parte de câțiva picuri de ploaie din când în când, însă frumusețea acestei țări face să merite orice inconvenient. Poți începe turul cu Londra, unde te vei bucura de celebrul London Eye și bineînțeles vei face poze în fața celui mai cunoscut ceas din lume – Big Ben. De asemenea, schimbul de gardă care are loc duminică la prânz la palatul Buckingham este un moment excepțional care te va impresiona plăcut.

Indiferent dacă te bucuri de o scurtă vacanță sau cauți destinații pentru luna de miere, poți să-ți prelungești vacanța cu o ieșire la Stonehenge sau la frumosul palat Windsor. Iar dacă ai mai multe zile la dispoziție, poți planifica o vacanță în Manchester, Belfast și Oxford, pentru a vedea renumita facultate.

Roma

<<< PHOTO

Un alt loc absolut mirific este Roma. După cum spune și numele unui film „toate drumurile duc la Roma”, dacă nu ai vizitat acest loc până acum, poate că a venit momentul să o faci.

În Roma ai parte de o gastronomie cum rar întâlnești, vezi oameni primitori și vizitezi clădiri încărcate de istorie. Cu alte cuvinte, capitala Italiei este un muzeu în aer liber care poate fi luat la pas fără probleme. Sigur ți-ai dorit să te fotografiezi în fața fântânii Trevi, iar acum ai ocazia să faci acest lucru. Coloseumul este, de asemenea, unul dintre locurile în care vei dori să mergi chiar din prima zi.

În plus, poți face un popas și la Bazilica Sf. Petru, la Galleria Borghese pentru a admira obiecte de artă cu adevărat speciale, la Catacombele Romane și de ce nu, la Giardini Villa Borghese pentru o gură de aer proaspăt.

Primăvara este un moment ideal să mergi într-o călătorie. Pe lângă faptul că vremea nu este foarte călduroasă, nu vei avea parte nici de foarte mulți turiști în locurile în care alegi să mergi. Având în vedere că este în afara sezonului, nici prețurile nu sunt foarte piperate.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Rețeta autentică de ostropel de pui – o mâncare tradițională românească

Articolul Urmator

Cum se manifestă boala Alzheimer la bătrâni?

Cele mai populare