gedave

Malaxor carne pentru caramangerii

Malaxoarele de  carne sunt folosite pentru a amesteca carne tocata sau peste, amestecuri de legume, branza de vaci si alte produse vascoase sau pastoase pana la omogenizare. Un malaxor carne este utilizat pe scara larga in fabricile de procesare a carnii, magazinele de carne si mezeluri, fabricile de bucatarie, fabricile de prelucrare a laptelui, fabricile de conserve, supermarketurile si hipermarketurile, in bucataria orientala si in restaurantele cu trafic mare.   

Design mixer carne 

Mixerul pentru carne este un dispozitiv care iti permite sa amesteci carnea tocata si alte produse vascoase pana la omogenizare. In timpul procesului de amestecare, poti adauga condimente, faina, coloranti, saramura si alte ingrediente specificate in reteta. Mixerele de carne sunt cele mai solicitate in industriile de prelucrare a carnii, unde sunt utilizate la producerea de carnati, sunca, si pentru sararea carnii. In plus, mixerele de carne sunt adesea comandate de caramangerii si unitati de bucatarie orientala, unde munca manuala este prea costisitoare. 

Principiul de functionare 

Cele mai citite articole

Malaxoarele profesionale de carne sunt formate dintr-un buncar de lucru (un recipient in care se amesteca carnea tocata), doi arbori cu lame amplasate intr-un unghi, un panou de comanda, o unitate electrica, un capac si o baza. Carnea tocata este incarcata direct in buncarul de lucru, unde ii pot fi adaugate ingrediente, iar arborii cu lame, rotindu-se unul catre celalalt, o amesteca pentru un anumit timp. Apoi carnea tocata este descarcata in buncarul de descarcare. La acele malaxoare care nu au un buncar, descarcarea se efectueaza prin deplasarea buncarului de lucru dintr-o pozitie verticala in orizontala.  Buncarul de lucru este fabricat din otel inoxidabil cu o suprafata neteda si fara colturi pentru o curatare usoara. Mixerul de carne poate fi actionat de o singura persoana. 

Tipuri de mixere carne 

Toate mixerele de carne sunt impartite in mod conventional in doua grupuri mari – deschise si inchise (vid). In mixerele de carne inchise, capacul si orificiul de evacuare sunt inchise ermetic in timpul amestecarii carnii tocate, limitand accesul la aer. Se crede ca mixerele de carne sub vid ofera o structura mai densa a carnii tocate si cresc stabilitatea culorii sale. Carnatii gata preparati din carnea amestecata intr-un astfel de mixer, au o structura omogena fara bule de aer, culoare si gust bogat. Proiectarea mixerelor de carne sub vid iti permite sa amesteci, sa masezi, sa marinezi orice carne cruda – chiar si cu os.

In mixerele deschise, procesul de amestecare a carnii tocate are loc la contactul cu aerul. Malaxoarele de carne sunt clasificate in functie de tipul dispozitivului de amestecare in surub, paleta, spirala si in forma de Z. Dupa cum arata practica, cele mai populare sunt mixerele de carne cu dispozitive de amestecare in forma de Z. Principala caracteristica a mixerelor de carne este volumul buncarului de lucru. Performanta lor depinde direct de aceasta. Cu cat buncarul de lucru al mixerului de carne este mai mare, cu atat mai mult se poate amesteca in el in acelasi timp carnea tocata si, in consecinta, cu atat este mai mare productivitatea acestuia.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum sa te îmbraci cu gust pentru cununia civilă

Articolul Urmator

Un PFA are avantaje si dezavantaje. Your Consult ofera consultanta pentru a le afla

Cele mai populare