gedave

Nunta în Maramureș: 8 sfaturi de organizare

Maramureșul este una dintre cele mai cunoscute regiuni din țară, grație tradițiilor și frumuseților locului. Cultura și obiceiurile fac din Maramureș un loc care merită vizitat măcar o dată în viață.

Totuși, poate te gândești să organizezi o nuntă în Maramureș, mai ales dacă locuiești în acest județ. Știi cum să te organizezi și pe ce detalii să pui accent? Iată câteva sfaturi, care te ajută să obții o nuntă perfectă.

Gândește-te la buget

Bugetul de care dispui pentru nuntă este un pas esențial pentru a începe organizarea acestui eveniment unic. Gândește-te la ce ținută ai vrea să porți, dar și la numărul de invitați pe care ai de gând să-i chemi la nuntă.

Toate aceste detalii pot influența bugetul pentru nuntă, așa că trebuie calculat atent. În funcție de acest detaliu, poți să alegi și restaurantul în care vei petrece toată noaptea. În cazul în care nu-ți dorești să dai prea mulți bani, închiriază un local cochet și cheamă doar persoanele apropiate.

Alege data la care vrei să te căsătorești

Dacă urmează să te căsătorești în Maramureș, stabilește, alături de perechea ta, data la care ai dori să aibă loc evenimentul. Fără acest detaliu, nu ai cum să începi organizarea nunții. Totodată, furnizorii vor avea nevoie de o dată concretă, astfel încât să-ți confirme disponibilitatea, fie că este vorba despre restaurant sau formație.

Caută restaurantul potrivit

Dacă bugetul și data nunții sunt stabilite, poți să începi căutările pentru un restaurant în Maramureș. Alege restaurantul perfect, în funcție de buget sau de preferințele personale, astfel încât evenimentul să iasă așa cum îți dorești.

Există restaurante elegante, care oferă o atmosferă caldă și primitoare, dar și săli de nunți care oferă preparate tradiționale românești sau mese câmpenești. Dacă îți plac locurile pline de istorie și arhitectură, poți găsi restaurante unde vei organiza o nuntă de vis.

Nu uita de invitații

Ca să te asiguri că persoanele dragi îți sunt aproape la nuntă, nu uita să comanzi invitațiile. Din fericire, există o gamă diversă de invitații pentru nuntă, pe care să le alegi în funcție de tematica evenimentului sau de designul și culoarea care te inspiră.

Cele mai citite articole

Ai la dispoziție invitații rustice, tradiționale, clasice, elegante sau vintage, care să reprezinte cuplul ce urmează să se căsătorească. Cu ajutorul invitațiilor, viitorii oaspeți pot confirma sau infirma prezența la petrecere.

Stabilește decorul

Merită să te gândești și la cum va arăta decorul pentru nunta din Maramureș. Poți să obții un decor armonios, ținând cont de sezon, de nuanțele care-ți plac, de tematică sau de orice altă preferință a mirilor.

Poți să te inspiri din tematicile populare pentru nuntă, precum cea tradițională, vintage, clasică sau modernă. La fel de importante sunt și aranjamentele florale și decorațiunile, care trebuie să facă parte din tematica aleasă.

Ocupă-te de muzică, fotograf și videograf 

O nuntă în Maramureș nu poate fi completă fără muzică, ce transformă evenimentul într-unul de neuitat. Poți opta pentru formații live care cântă muzică tradițională din zonă, dar și pentru DJ, dacă îți dorești și piese moderne.

Nu uita nici de persoanele esențiale, care se ocupă de video și fotografii la nuntă. Fotograful și videograful îți asigură amintiri de calitate, pe care le poți revedea oricând îți dorești.

Cumpără ținutele de vis pentru ziua cea mare

Un alt pas pentru organizarea nunții în Maramureș include alegerea ținutelor pentru mire și mireasă. În acest context, ai șansa de a purta ținutele la care ai visat toată viața.

Pentru că vorbim despre o regiune încărcată de tradiții, poți opta și pentru costumele tradiționale de nuntă, astfel încât să creezi un moment autentic.

Ia în calcul obiceiurile din Maramureș

Poate că îți dorești o nuntă cu tradiții în Maramureș, așa că merită să le ai în vedere pe cele mai importante:

  • Pețitul, care intră în atribuțiile viitorului mire
  • Chemarea la nuntă, realizată de miri sau de rudele lor
  • Primirea binecuvântării din partea părinților
  • Purtarea costumelor tradiționale de nuntă
  • Pregătirea miresei, ajutată de nașă
  • Jucatul steagului sau hora bărbătească

Inspiră-te din aceste sfaturi și organizează cea mai frumoasă nuntă în Maramureș!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 6 accesorii pentru o ținută de vară

Articolul Urmator

Sudura MMA: ce caracteristici are si cand se foloseste

Cele mai populare