gedave

Perete accent cu tablouri, colaje si fotografii: Cum îl creezi?

Metodele moderne de amenajare a locuințelor includ în prezent idei cât mai diversificate și mai speciale, punându-se un foarte mare accent pe unicitate. Amenajarea pereților accent îți oferă o modalitate foarte bună de a oferi casei tale un aer proaspăt și unic, prin faptul că atrage atenția asupra anumitor zone, tocmai prin inserarea elementelor decorative: tablouri, colaje și fotografii. Află cum îți poți crea un astfel de perete accent și care sunt elementele de care vei avea nevoie. 

Pregătește peretele pentru decorare

Nu este nimic complicat în procesul de creare a pereților accent, însă o etapă deosebit de importantă este pregătirea zonei de lucru. Pe lângă curățarea și desprăfuirea peretelui, vei mai avea nevoie și de trasarea zonelor în care vei atârna tablourile și fotografiile. Poți cumpara orice tip de bormasini intrand pe Mathaus.ro pentru că vei avea nevoie și de un dispozitiv care să te ajute să faci găurile aferente șuruburilor pe care vei agăța decorațiunile.

Alege culoarea de fond

Un perete accent trebuie să iasă în evidență, și nu doar prin frumusețea tablourilor și a colajelor. Se preferă adesea ca peretele accent să aibă altă culoare decât celelalte zone ale casei, tocmai pentru a atrage atenția asupra amenajării.

Astfel, nuanțele de albastru turcoaz, violet, negru sau verde sunt alegeri oportune pentru amenajările care au la bază culori reci, iar roșul, galben și portocaliu sunt culori potrivite pentru nuanțe calde ale camerelor, precum bej sau roz. 

Alege peretele pe care se face amenajarea

Deși poți selecta orice perete vrei pentru a realiza amenajarea, specialiștii în design interior atrag atenția asupra faptului că este de evitat ca pereții să fie aleși din cei care vor fi acoperiți parțial cu mobilier. 

De asemenea trebuie luat în calcul și faptul că peretele trebuie să fie vizibil, astfel încât nu vei putea alege peretele care este acoperit de uși. Nu în ultimul rând, ar trebui să ai în vedere pereții direct expuși luminii naturale, astfel încât amenajarea să poată fi vizibilă pe toată durata zilei.

Alege finisajul peretelui accent

Cele mai citite articole

Pentru că în general pereții accent au altă culoare decât cea a întregii camere, poți folosi sisteme diferite de acoperire. Poți opta, spre exemplu, pentru vopsea lavabilă, pentru o acoperire uniformă, pe care să o poți schimba dacă simți nevoia, sau poți alege un tapet, un lambriu sau o tencuială decorativă, dacă dorești un finisaj mai deosebit. 

Chiar și stickerele speciale de perete sunt o opțiune, așa că te poți orienta către acestea sau către pictură pe perete. 

Alege obiecte decorative potrivite

Un aspect important despre pereții accent este acela că amenajarea trebuie să respecte regulile bunului gust. Este nevoie ca elementele decorative pe care le alegi să ofere claritate și eleganță, așa că este necesar să alegi piese similare din punct de vedere al formei sau cromaticii. 

O idee foarte bună este să realizezi un colaj de poze alb-negru, cu momentele speciale din viața ta, iar fotografiile, înrămate, să le dispui oarecum aleatoriu, pe peretele accent. De asemenea, poți crea un joc special folosind tablouri, fie și reproduceri fine ale operelor de artă. 

Optează pentru rame elegante, moderne, care să pună în valoare frumusețea spațiului creat.

Nu încărca peretele accent, ci amenajează-l astfel încât să aibă un aspect aerisit și totodată ușor neglijent. Lasă suficient de mult spațiu între elementele de decor, astfel încât să se vadă fundalul, dar să se înțeleagă și accentul pus pe elementele decorative.

Peretele accent este o modalitate de amenajare prin care vei reuși să atragi atenția asupra unei anumite zone a casei tale, iar în același timp vei putea să îți și pui în valoare frumusețea casei. Selectează fotografii, colaje sau tablouri și schimbă aspectul casei tale, punându-ți cu adevărat amprenta asupra acestuia. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Criterii de baza in alegerea lenjeriilor de pat

Articolul Urmator

3 sfaturi pentru o mamica aflata la inceput de drum

Cele mai populare