gedave

Poate AC Milan să câștige titlul în acest sezon? Care sunt argumentele milanezilor

AC Milan rămâne una dintre marile echipei ale Italiei indiferent de rezultatele de pe teren, însă realitatea este că performanțele milanezilor în ultimul deceniu au lăsat mult de dorit. Până sezonul trecut, Milan mai câștigase ultima oară titlul în 2011, ceea ce înseamnă că au urmat 11 ani fără marele premiu al fotbalului italian. O perioadă de timp nepermis de mare pentru niște fani care au fost obișnuiți toată viața lor cu performanța la cel mai înalt nivel.

Însă toate aceste lucruri s-au schimbat sezonul trecut. Sau mai bine spus în ultimele sezoane pentru că jocul lui Milan a crescut treptat în ultimii ani pentru a ajunge la apogeu în sezonul 2021/2022 atunci când a revenit titlul pe San Siro după 11. A fost o performanță remarcabilă reușită de echipa pregătită de Stefano Pioli, însă poate Milan să rețină titlul și în stagiunea 2022/2023?

Aceasta este o întrebare extrem de dificilă, însă există destule argumente care pot spune că da – descoperă cotele pentru meciurile din Seria A și pariază pe victoriile Milanului pentru că echipa arată foarte bine. De ce? 

Citește în continuare pentru a afla:

Antrenorul

Stefano Pioli este în acest moment unul dintre cei mai apreciați manageri din Italia și asta nu este deloc întâmplător. Pioli a demonstrat în sezoanele trecute că este un tehnician extrem de talentat și priceput, el reușind să readucă Milanului gloria de altă dată. Tocmai de aceea, toți fanii milanezi sunt foarte încrezători în capacitatea sa de a reține titlul în acest sezon. Mulți îl consideră pe Pioli cel mai mare antrenor din Italia. Și adevărul este că este o opinie care poate să fie valabilă. Dincolo de Allegri, sunt puțini care pot să fie la nivelul lui acum. Ar putea să fie Simone Inzaghi dar este greu de crezut în momentul de față.

Lotul de jucători

Cele mai citite articole

AC Milan are în momentul de față unul dintre cele mai valoroase loturi din Serie A. Sigur că este foarte greu de estimat în general valoarea unui lot, însă nu trebuie uitat că acești jucători sunt aceiași care au adus titlul pe San Siro în sezonul trecut. De la Maignan în poartă, la Tomori în defensivă, la Tonali la mijloc sau Giroud în atac, lotul milanezilor arată foarte bine și cuplat cu un antrenor de clasă, aduce un argument solid în favoarea rosonerilor. 

Celelalte echipe

Debutul de sezon al lui Inter e departe de a fi ideal iar accidentarea lui Romelu Lukaku nu face decât să complie lucrurile pentru interiști care nu mai au la dispoziție cel mai valoros jucător din lot. Juventus arată foarte rau în această stagiune, în timp ce Roma deși progresează e departe de a fi un candidat real la titlu. În aceste condiții singura rivală reală pare să fie Napoli, însă acolo pare să fie un work in progress și echipa nu pare capabilă să ducă o luptă la titlu lungă.

Așadar, iată de ce AC Milan are toate șansele să cucerească din nou titlul.

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Leziuni dentare produse de o proteză dentară nouă

Articolul Urmator

6 lucruri pe care trebuie să le știi despre ciclul menstrual

Cele mai populare