gedave

Reamenajarea bucătăriei în 5 PAȘI simpli – Cum să te organizezi pentru o treabă mai bună

Micile modificări în locuință sunt întotdeauna binevenite. O schimbare de peisaj, indiferent de camera la care te gândești, îți poate da o stare de bine și un confort pe măsură. 

Dacă ai asemenea planuri și dacă pe lista de renovare se află bucătăria, poți descoperi în rândurile următoare 5 pași eficienți de organizare pentru a te bucura de un rezultat peste așteptări.

Cum poți reorganiza bucătăria, cu câteva sfaturi la îndemână

1. Schimbarea faianței și gresiei

O bucătărie modernă nu poate fi concepută fără recomandările în materie de montare a gresiei și faianței. Specialiștii în design de interior propun ca pereții să aibă faianța montată doar până la jumătate și să se îmbine în același ton cu gresia. 

Plăcile de mari dimensiuni sunt potrivite atât bucătăriilor de mici dimensiuni, cât și celor mari, în culori deschise, cu imitație de marmură. Nu doar că astfel vei economisi bani, dar bucătăria se va schimba imediat, căpătând un aer deosebit.

2. Un nou mobilier

Dacă tot ești la capitolul schimbări de peisaj, o bucătărie poate fi modernă și utilată cu gust cu ajutorul unui mobilier vintage, așa cum cer tendințele actuale. Până și culorile sunt deja stabilite, astfel că poți opta pentru tonurile de alb, crem, gri sau beige, în funcție de decorațiunile pe care ai de gând să le achiziționezi. O pată de culoare va fi întotdeauna binevenită, iar alegerea unei chiuvete de bucătărie de aici ar putea să fie opțiunea potrivită pentru tine. Descoperă modelele oferite pe Hornbach.ro și cumpără ținând cont de liniile de reamenajare pentru bucătăria ta.

3. O canapea doar pentru tine

Cele mai citite articole

Bucătăria este încaperea unde îți poți petrece destul de mult timp, fie pentru servirea mesei, fie la câteva pauze de cafea. Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să ții cont de confort, mai ales dacă te-ai apucat de redecorare. 

Astfel, o canapea de două locuri poate fi montată cu ușurință, alături de masa unde servești micul dejun, prânzul sau cina. Recomandarea este să ai în vedere designul ales pentru bucătărie, respectiv liniile minimaliste sau vintage, după propriile gusturi.

4. Decorațiuni tematice     

Și dacă tot te-ai apucat de reamenajarea bucătăriei, te poți gândi și la achiziționarea unor decorațiuni speciale, cu tematică. Ustensilele de bucătărie de mari dimensiuni pot fi montate pe unul din pereți și poți opta pentru cele confecționate din lemn sau alte materiale ce pot fi ușor de reciclat. 

O alegere bună este și montarea unui ceas mare de perete pentru a ști mereu cât timp îți mai rămâne de gătit sau când e gata masa.

5. Plante decorative

Plantele decorative schimbă complet peisajul în bucătărie. Un pic de natură în casă nu strică, iar dacă alegi plante comestibile, așa cum este oregano, busuioc sau coriandru vei oferi o pată de culoare încăperii și un aer mereu proaspăt. Microplantele sunt de asemenea o opțiune la îndemână, mai ales că acestea nu ocupă spațiu mult și vor ajuta și la decorarea farfuriilor. 

Așadar, te poți ghida după aceste 5 recomandări de reamenajare a bucătăriei, dacă vrei să treci de la clasic la modern, cu bugetul adecvat. Atât timp cât creativitatea și imaginația îți sunt alături, bucătăria ta va arăta splendid.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Perioada de înlocuire a lentilele de contact: Tot ce trebuie să știi

Articolul Urmator

Cadoul perfect de Crăciun pentru cei mici – bijuteriile de la Chic Bijoux

Cele mai populare