gedave

Recuperarea după implantul mamar și tipuri de implanturi mamare

Visul unui sân frumos, ferm, suficient de mare se împlinește și nu de către un magician, ci de către un chirurg plastician. Astăzi, operațiile de schimbare a formei dimensiunii sânului sunt considerate obișnuite, dar, cu toate acestea, rămân o intervenție chirurgicală cu drepturi depline, cu propriile reguli și principii. Una dintre reguli este recuperarea după implantul mamar, care are mai multe perioade, și fiecare perioadă are propriile sale caracteristici. În fiecare perioadă pacienta trebuie să respecte toate recomandările medicului. Doar în astfel de condiții se poate garanta succesul operației și absența complicațiilor la nivelul pielii și a glandei mamare.

Toate etapele reabilitării

La fiecare dintre etapele recuperării, o femeie trebuie să respecte cu strictețe recomandările medicului și să acorde atenție celor mai mici suspiciuni asupra sânului. Una dintre principalele condiții pentru recuperare, este purtarea lenjeriei de corp compresive, care trebuie purtată constant, începând cu prima zi după operație. Datorită utilizării unei astfel de lenjerii de corp, sânul ia forma dorită și previne complicațiile. 

Perioada de recuperare după operația de mărire a sânilor este de aproximativ 6 săptămâni și este posibil să te simți amețită imediat după operație, din cauza efectelor anestezicelor. Durerea după această intervenție chirurgicală este ameliorată cu analgezice și, de obicei, ești externată din spital în aceeași zi. De obicei, toate pacientele au nevoie de cel puțin 2 zile de odihnă după procedură, urmată de o perioadă de câteva zile cu activitate redusă. Majoritatea pacientelor pot reveni la rutina zilnică în aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, umflarea și durerea pot dura încă 3 până la 4 săptămâni. Este extrem de important să ai grijă de tine după operație. Trebuie să-i oferi corpului tău timpul optim pentru a se vindeca și a arăta cât mai bine.

Tipuri de implanturi mamare

Cele mai citite articole

În zilele noastre, poți să obții forma sânilor la care ai visat. Principalul lucru este să alegi un chirurg cu experiență, așa cum este Dr. Panțuru care va face toate măsurătorile și calculele necesare și va selecta implanturile potrivite pentru tine, dar și în funcție de dorințele tale.

Deoarece există mai multe tipuri de implanturi mamare, există și mai multe criterii după care se pot determina tipurile de implanturi: suprafața implantului, care este netedă și texturată; forma implantului care poate fi rotundă și anatomică; umplutura de gel de silicon (cel mai frecvent umplutură în endoproteze moderne), soluție salină sau hidrogel.

Există și alte tipuri de implanturi mamare care sunt utilizate în  chirurgia reconstructivă  – pentru a recrea sânul după ce a fost parțial sau complet îndepărtat în timpul unei operații de excizie a cancerului. Tehnologia aplicată îți permite să revii la un stil de viață deplin, atât fizic, cât și psihologic.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Terapie de familie – soluția problemelor?

Articolul Urmator

Importanța instruirii în marketing digital

Cele mai populare