gedave

Renovarea dormitorului conjugal în 6 pași simpli

Renovarea dormitorului conjugal în 6 pași simpli

Dintre toate încăperile, dormitorul este una dintre cele mai importante. În această cameră, te retragi alături de partener după o zi grea, deoarece îți oferă odihna și relaxarea de care ai nevoie. De aceea, dormitorul trebuie amenajat corect, în funcție de spațiul disponibil și de preferințele tale.

Dacă vrei să-ți transformi spațiul de odihnă într-un loc cochet și intim, află cum poți să-l renovezi, pentru o cameră conjugală de vis!

Înlocuiește patul sau tăblia

Din fericire, nu este prea costisitor și nici dificil să renovezi dormitorul conjugal. Poți începe cu verificarea patului în care te odihnești, ca să alegi un model potrivit. Acest lucru se aplică doar dacă patul este vechi și nu-ți oferă confort. Dacă ești mulțumit de obiectul de mobilier, îi poți schimba doar tăblia, pentru un aspect fresh.

Totodată, poți schimba poziționarea patului. De cele mai multe ori, acesta se plasează în funcție de fereastră. Este recomandat să așezi patul mai departe de ușă, astfel încât să nu resimți pierderile de căldură și să nu îngreunezi accesul în cameră.

Patul matrimonial trebuie să-ți garanteze un somn de calitate, așa că merită să investești într-o gamă variată de saltele superioare, disponibile la mezoni.ro. Salteaua confortabilă, pernele pufoase și lenjeriile din materiale naturale sunt rețeta perfectă pentru ore binemeritate de somn.

Renunță la obiectele de mobilier inutile

Renovarea dormitorului nu implică adăugarea obiectelor de mobilier care nu-ți sunt de folos. Nu uita că ai nevoie să te deplasezi cu ușurință prin cameră, fără să te lovești de obiecte masive.

În afară de pat, alege un dressing în care să așezi hainele și două noptiere. Acestea sunt utile pentru a așeza cărți sau reviste, pe care să le citești înainte de somn. Dispui de un dormitor cu spațiu generos? Poți opta și pentru un birou de lucru, unde să plasezi laptopul sau calculatorul. Și măsuța de cafea este un obiect de mobilier util, care înfrumusețează dormitorul.

Înlocuiește covorul

Cele mai citite articole

Deși poate să pară un detaliu minor, covorul are un rol esențial în dormitor, pentru că îi schimbă aspectul într-o clipă. Înlocuiește covorul vechi cu unul modern și ușor de întreținut, în nuanța preferată.

Cele mai populare sunt covoarele din lână sau polipropilenă, însă poți achiziționa și modele din blană artificială. Dacă ai un animal de companie, sunt recomandate covoarele cu fir scurt, deoarece se curăță rapid.

Alege surse potrivite de iluminat

Corpurile de iluminat din dormitor vor pune în valoare întreaga cameră. Vrei să eliberezi spațiul de pe noptiere? Înlocuiește veiozele clasice cu aplice de perete, care se montează în părțile laterale ale patului. Ar fi ideal dacă ai putea să luminezi fiecare zonă a dormitorului, precum dressingul, noptierele sau comoda. Spoturile și plafonierele sunt potrivite pentru tavan, fiindcă oferă o atmosferă relaxantă.

Schimbă paleta de culori

Renovează dormitorul fără să uiți de gama de culori din încăpere. Nuanțele deschise creează impresia de spațiu mărit și nu încarcă dormitorul. Acest lucru este esențial, mai ales pentru un cuplu care are un dormitor de dimensiuni reduse.

Poți să vopsești pereții în nuanțe pale de crem, gri, roz sau portocaliu deschis dar și în clasicul alb, pentru un dormitor minimalist. Albul reprezintă alegerea optimă, pentru că îți oferă flexibilitate în alegerea mobilei și a accesoriilor. În cazul în care îți plac culorile vii, folosește-le cu moderație, pentru că devin obositoare pentru ochi. Este potrivit un perete accent, vopsit în nuanța preferată. Pentru restul pereților, alege o nuanță deschisă, care să echilibreze vizual spațiul.

Include elemente simple pentru decor

Dormitorul conjugal nu trebuie să aibă prea multe elemente de decor. Vei avea nevoie de perdele, draperii, covor, câteva tablouri și lumânări parfumate. Aceste obiecte reprezintă ingrediente clasice ale unui dormitor intim și elegant.

Pentru amenajarea simplă a dormitorului, ține cont de sugestiile noastre, astfel încât să oferi camerei un aspect desăvârșit.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este riscul de credit?

Articolul Urmator

Cat dureaza interviul la WOW Agency pentru cel mai cautat job?

Cele mai populare