gedave

Tratamentul hemoroizilor cu remedii naturale

Când apar hemoroizii, este o mare tragedie pentru multe persoane. Medicii le prescriu medicamente specifice, dar dacă hemoroizii sunt în fază incipientă, se poate apela cu succes la un tratament alternativ eficient. 

Leacurile din bătrâni se folosesc și ele după încuviințarea unui specialist 

Medicina complementară pentru hemoroizi nu poate dăuna în general organismului prin remediile pe care le oferă, spre deosebire de unele medicamente care vin la pachet cu un noian de riscuri pentru unele persoane. Totuși, o părere avizată trebuie cerută întotdeauna, chiar și dacă se folosesc diverse plante.

Se recomandă ca aceste remedii tradiționale să fie tratamente complementare tratamentului medicamentos propriu-zis, care rămâne în continuare cel mai eficient. În plus, merită menționat faptul că femeile însărcinate nu ar trebui să utilizeze aceste leacuri la domiciliu fără o strictă supraveghere medicală, deoarece majoritatea ceaiurilor sunt contraindicate femeilor însărcinate.

Persoana care are această afecțiune poate prezenta dureri și mâncărimi în regiune, pe lângă faptul că întâmpină dificultăți mai mari în defecare. Prezența hemoroizilor poate afecta și alte activități, făcând mersul pe jos sau statul pe scaun extrem de inconfortabile.

Această boală hemoroidală constă în dilatații ale venelor plexului hemoroidal care se măresc și îngreunează circulația venoasă, sursă importantă de jenă sau dureri, chiar poate fi învinsă. 

Există 3 tipuri de hemoroizi: 

• interni;

• externi

• amestecați (interni și externi).

O modalitate de a identifica afecțiunea de care vorbim este să se acorde atenție  simptomelor, observând în primul rând dacă există sânge în scaun sau pe hârtie igienică.

La sesizarea oricăror semne suspecte, pacientul trebuie să solicite asistență medicală, proctologul fiind cel mai recomandat specialist pentru tratamentul și monitorizarea stării.

Cele mai citite articole

de sănătate ale unei persoane ce suferă de boala hemoroidală.

Tratamentul medicamentos împotriva hemoroizilor se bazează pe utilizarea de creme, supozitoare sau pastile. Fiecare schemă medicală  este stabilită în funcție de nevoile concrete ale fiecărui pacient în parte.

În ciuda faptului că este o boală benignă, al cărei tratament are ca scop atenuarea până la eliminare a simptomelor, în unele cazuri hemoroizii provoacă sângerări masive, care pot conduce chiar la anemie, generând necesitatea spitalizării.

În cazurile severe, pacientul trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale. În această situație, utilizarea medicamentelor poate fi utilizată pentru recuperarea post-chirurgicală.

Așadar, mai întâi de orice, trebuie ca un medic să stabilească dacă aveți cu adevărat hemoroizi, deoarece mai există și alte boli pot avea simptome relativ similare cu boala hemoroidală.

Remedii tradiționale pentru tratarea hemoroizilor 

Băile cu plante 

Există băi calde care ameliorează durerea provocată de către hemoroizi, precum și băi reci care opresc sângerarea. Se pot folosi în apa de baie ingrediente precum ar fi: mușețelul, arnica sau castanul, atâta timp cât pacientul nu are alergie locală la aceste plante (frunze, flori). 

Unguente externe 

Utilizarea unguentelor specifice pentru hemoroizi poate reduce semnificativ disconfortul zonal.

Aloe vera se știe că are proprietăți regenerative și acționează ca un antioxidant natural. În plus, această plantă mai are și o acțiune antibacteriană și antiinflamatoare importantă.

Afinele reprezintă unele dintre cele mai bogate fructe proaspete în antioxidanți studiate vreodată. Acțiunea lor este pozitivă și în cazul bolii acesteia deoarece îmbunătățește circulația locală și facilitează absorbția cheagurilor în vena hemoroidală. 

Infuzii și decocturi de plante 

Inclusiv folosind infuzii de plante medicinale care au un efect antiinflamator și analgezic, mai ales în cazurile ușoare, se poate reduce stagnarea sângelui în zona bolnavă. Infuziile și decocturile de ierburi pot fi folosite și intern putându-se face cu ele o microclismă (după ce se obține acordul medicului curant).

E prea complicat? Plantum vă oferă o cremă hemoroizi miraculoasă! Alege să scapi rapid de hemoroizi cu Hemoralin, o cremă 100% naturală, cu o compoziție special creată pentru a trata atât afecțiunea, cât și cauzele bolii hemoroidale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 calităţi ale sucurilor de mere de la SucAroma

Articolul Urmator

Cele mai importante motive pentru a apela la o firmă de curățenie

Cele mai populare