gedave

3 exerciții pe care le poți face cu o bancă Scott

3 exerciții pe care le poți face cu o bancă Scott

Banca Scott este special concepută pentru antrenarea mușchilor biceps. Formată din 3 elemente principale – bancheta, suportul pentru greutate și suprafața de sprijin –  banca Scott permite efectuarea corectă a flexiilor cu bară dreaptă sau bară Z. 

Însă acest aparat de lucru versatil poate servi drept suport și pentru realizarea altor exerciții de forță, pentru stimularea musculaturii tricepșilor și a antebrațelor. Iată cele mai importante serii de repetări pe care le poți realiza la acest tip de bancă: 

Flexii pentru biceps la banca Scott 

Așa cum spuneam și în introducere, rolul de bază al unei bănci Scott este de a facilita realizarea mișcării corecte de brațe, atunci când realizezi flexii pentru biceps. 

Aici este important de precizat faptul că există atât bănci Scott cu greutate individuală, cât și bănci Scott cu greutate acționată prin scripete. Beneficiul celor cu greutate individuală este că solicită musculatura mult mai bine, forța de tragere fiind posibilă exclusiv cu ajutorul motricității brațelor. Vezi ce banca Scott de la Gorilla Sports este potrivită pentru tine!

După ce ai reglat înălțimea celor 3 elemente ale băncii Scott, raportându-te la dimensiunile tale, ridică-te în picioare pentru prinde cu două mâini bara cu greutăți, de pe suportul din fața ta. Poziționează-te confortabil pe banchetă, cu pieptul și coatele lipite de suprafața de sprijin. 

Menține bara în dreptul feței și spatele ușor aplecat deasupra suprafeței de contact. Aceasta este poziția de start a exercițiului. Expirând, extinde brațele până când antebrațele ating suprafața de contact. Rămâi în această poziție pentru 1-2 secunde, revenind apoi ușor, în timp ce inspiri, cu bara în dreptul feței. Repetă această mișcare până la completarea seriei.  

Tracțiuni pentru triceps la banca Scott 

Cele mai citite articole

Tracțiunile la scripete reprezintă un exercițiu clasic pentru antrenarea tricepșilor. De scripetele superior al aparatului helcometru poți atașa o bară dreaptă, o frânghie din nylon specială sau un mâner în V, executând acest exercițiu din picioare. 

Spatele trebuie să fie drept, iar un picior este menținut la aproximativ 30 cm față de cel de sprijin, pentru o solicitare a musculaturii mult mai intensă. Însă poți realiza acest exercițiu și la banca Scott, poziționând-o în dreptul aparatului helcometru. Spre deosebire de priza realizată la flexii (în pronație), priza pentru tracțiuni este în supinație. 

Mișcarea de tracțiune se realizează pe o traiectorie sub forma arcului de cerc, până când antebrațele ating suprafața de sprijin a băncii. Se menține această poziție pentru aproximativ 1-2 secunde, apoi se revine ușor cu bara până în dreptul feței. Avantajul realizării de tracțiuni la scripete, utilizând banca Scott, este că elimină aportul picioarelor pentru gestionarea forței. Astfel, brațele sunt mult mai implicate în efortul de tracțiune.  

Flexii pentru antebraț la banca Scott

Pregătirea ansamblului este aceeași ca în cazul flexiilor pentru biceps la banca Scott. După ce ai setat dimensiunile potrivite ale celor trei elemente, prinzi cu ambele mâini bara pusă pe suport, o ridici și te poziționezi confortabil pe banchetă. Este important de precizat faptul că ambele tipuri de flexie pot fi realizate doar la banca Scott cu greutate separată. 

Diferența dintre flexiile pentru brațe și cele pentru antebrațe: în cazul celor din urmă, mișcarea de început presupune alipirea completă a brațelor pe suprafața de contact. Priza poate fi atât în pronație, cât și în supinație, deoarece solicită grupe diferite ale antebrațului.

Încheieturile mâinilor sunt flexate până la punctul maxim posibil și se menține această poziție pentru 1-2 secunde. Se revine apoi în poziția inițială, adică cea în care mâinile se află în linie dreaptă cu lungimea bratelor. Repetă această mișcare până la completarea seriei.

Banca Scott este un aparat pentru exerciții pentru creștere și definire, pe care îl poți utiliza în cadrul antrenamentelor tale. Pentru amenajarea unei săli de forță acasă, comandă online o banca Scott de la Gorilla Sports și integrează în perimetru respectiv, deoarece este un aparat versatil, ideal pentru sesiunile concentrate pe brațe. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 facilitati oferite de azilele de batrani premium

Articolul Urmator

Cum sa alegi stilul potrivit pentru amenajari exterioare

Cele mai populare