gedave

Cum sa alegi stilul potrivit pentru amenajari exterioare

Ca sa te bucuri pe deplin de frumusetea casei tale ai nevoie de amenajari exterioare deosebite, care sa combine in mod creativ elementele de vegetatie, mobilierul de gradina si pavajele pentru alei. Iti prezentam in continuare cum sa alegi stilul potrivit in proiectele de peisagistica, la lucrarile de constructii din curte si gradina.

Ia in considerare dimensiunile, forma si zonele de amenajare a curtii

Daca ai o curte mica este recomandat sa alegi un stil minimalist, cu gradini verticale, putine elemente de mobilier si pavaje in culori discrete. Opteaza pentru dale si pavele mari, liniare, care sa creeze un efect de luminozitate. Alege nuante de gri si alb crem, care sa dea amplitudine locurilor inguste.

Pentru spatii exterioare de dimensiuni medii si mari, poti sa amenajezi curtea pe diferite zone, in functie de activitatile pe care urmeaza sa le desfasori in aer liber: masa cu bancute, foisor, gradina de flori, pergola, banci, spatiu pentru servit masa, loc de joaca, piscina s.a.

Combina pavele de beton vibropresat cu piatra naturala andezit si placi ceramice Meissen, ca sa obtii amenajari originale, in combinatii coloristice vesele, pline de personalitate.

Optează pentru un stil de amenajare exterioara adecvat la arhitectura casei

Un element important in alegerea stilului potrivit pentru amenajari exterioare il reprezinta arhitectura casei, modul in care a fost construita, culorile, materialele si finisajele folosite.

Cele mai citite articole

Vei obtine un peisaj agreabil, in care toate elementele se potrivesc si creeaza o atmosfera placuta, ca sa te simti in largul tau. Astfel te bucuri de frumusetea locuintei tale, fie ca este vorba despre o casa traditionala, o vila clasica sau o constructie moderna.

De exemplu, pentru o casa impunatoare, cu o curte generoasa, alege o amenajare in stil Regal, ca sa pui in valoare eleganta arhitecturii si sa decorezi spatiile exterioare largi cu elemente decorative nobile, potrivite unui mic palat urban.

Alege stilul de amenajare in functie de regiunea unde se afla casa ta

Daca ai o cabana la munte, o idee buna este sa amenajezi curtea si gradina in stil carpatin, cu decoruri traditionale si pavaje din piatra naturala. Astfel locuinta ta se incadreaza perfect in peisajul amplu, cu arbori seculari, flora montana si arbusti cu fructe de padure.

Pentru casa de la tara se potrivesc amenajari rustice, unde predomina lemnul, elementele din gospodariile rurale, straturile de flori si pomii fructiferi. Alege pavaje in culori naturale, construieste foisoare, focare, pergole si palisade, amenajeaza o gradina de legume si o bucatarie de vara.

Vila de la mare va arata minunat in centrul unei amenajari in stil iberic, ca sa te simti ca intr-o vacanta mediteraneana. Opteaza pentru mobilier de exterior din materiale exotice, creeaza modele de pavaje din placi ceramice in culori calde, de exemplu teracota, rosu, crem sau café. Decoreaza curtea cu jardiniere si ghivece in care sa pui plante luxuriante. Adauga amenajari cu boltari pe care sa le infrumusetezi cu plante cataratoare.

Ia in considerare aceste sugestii si alege stilul potrivit pentru amenajarile exterioare pe care le realizezi. Astfel vei reusi sa creezi o atmosfera minunata, indiferent de caracteristicile casei tale si de regiunea unde locuiesti.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 exerciții pe care le poți face cu o bancă Scott

Articolul Urmator

12 produse pe care merită să le cumperi de la amanet

Cele mai populare