gedave

3 Trenduri de care trebuie să ții cont dacă iți renovezi casa anul acesta

3 Trenduri de care trebuie să ții cont dacă iți renovezi casa anul acesta

În fiecare an apar trenduri diferite în materie de design interior, dar există și unele despre care putem spune cu siguranță că vor rămâne actuale pe o perioadă îndelungată de timp.

Piesele atemporale, funcționalitatea și confortul transcend modele trecătoare și schimbă modul în care este înțeleasă ideea de trend, pentru că aici nu mai este neapărat vorba despre culori, cât despre cum este perceput un spațiu. Ți-am pregătit 3 trenduri de care trebuie să ții cont dacă îți renovezi casa anul acesta:

Confortul pe primul plan

Sănătatea psihică și fizică este mai importantă ca niciodată, iar confortul și-a câștigat locul lui în designul interior. Materialele moi și texturile fine au înlocuit catifeaua care s-a regăsit în multe case până anul acesta. Accentul principal se pune pe tot ce înseamnă cozy.

Dacă ești în căutare de idei amenajare living casa, te poți juca cu texuri și forme relaxate. Nu trebuie să schimbi neapărat canapeaua, pentru că îi poți da un aspect actual cu ajutorul unor pături din lână care vor schimba atât aspectul, cât și gradul de comoditate pe care ți-l conferă. În plus, adaugă câteva perne cu țesături și culori diferite care vor schimba ambientul camerei.

Scaunele ergonomice sunt o investiție care trebuie făcută de orice persoană care lucrează în regim hibrid sau work from home, având în vedere că majoritatea persoanelor care lucrează de acasă petrec multe ore pe scaune nepotrivite.

Chemarea naturii

Cele mai citite articole

Paletele de culori inspirate din natură, cu nuanțe de verde, beige și maro s-au remarcat din ce în ce mai mult, din dorința de apropiere de natură. În plus, plantele au devenit un must-have în orice casă, indiferent dacă este vorba de amenajare dormitor, de sufragerie sau chiar de baie.

Impactul elementelor de design inspirate din natură asupra psihicului a fost dovedit științific. Culorile naturale reduc nivelul de stres, reduc tensiunea arterială, cresc productivitatea și creativitatea și ne fac mai fericiți.

Forme rotunde

Arcadele și iniile curbate și fine au luat locul unghiurilor drepte. Acest lucru este valabil atât pentru pereți, cât și pentru mobilierul de bucătărie, mese, canapele sau dulapuri. Trendul este în concordanță cu nevoia de confort care s-a remarcat în dorințele clienților, ce a dus la o schimbare de perspectivă asupra formelor geometrice cu care eram obișnuiți.

Acestea au un efect calmant, similar cu cel al culorilor inspirate din natură și oferă confortul psihic de care avem nevoie într-o perioadă dificilă pentru societate.

Aceste trei trenduri sunt mai mult decât o simplă modă, întrucât au un efect psihologic benefic și reprezintă o manifestare a nevoii de siguranță pe care o avem cu tu toții. Din acest motiv, dacă îți renovezi casa după aceste principii, poți fi sigur că nu vor ieși din tendințe prea curând.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum sa te imbraci sport si feminin in acelasi timp? 3 trucuri

Articolul Urmator

Cele mai importante patru motive pentru care un implant dentar te va ajuta sa fii mai fericit

Cele mai populare