gedave

3 trucuri eficiente pentru îngrijirea părului grizonant

Schimbarea reprezintă un proces cu două tăișuri. Pe de o parte, ai oportunitatea să încerci lucruri noi, pe care le vei accepta odată cu trecerea timpului. La polul opus, schimbarea aduce provocări care te împing să-ți depășești limitele, depășind zona de confort. 

Apariția primelor fire de păr alb se încadrează printre momentele de cumpănă întâlnite de fiecare persoană. Pe de o parte, poți accepta faptul că organismul tău produce o cantitate redusă de melanină, astfel încât, îți poți adapta aspectul cu tendințele actuale, sau ai ocazia să le maschezi într-un mod creativ. 

Indiferent de alegerea ta, părul grizonant are nevoie de atenție și un ritual de îngrijire special dedicat firului alb. Așadar, fie că vrei să adopți un stil extravagant precum Meryl Streep, Helen Mirren, George Clooney sau Jamie Lee Curtis, fie cauți noi metode de a reveni la aspectul caracteristic, iată câteva sfaturi ingenioase pentru îngrijirea atentă a podoabei capilare!

Folosește mereu produse hidratante

Culoarea naturală a firului de păr depinde de cantitatea pigmenților de melanină, produși de celulele aflate sub epidermă. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de melanină descrește. Cauzele nu țin neapărat de factori externi, stres sau alimentație incorectă, ci, mai degrabă, este o trăsătură moștenită genetic. 

De aici, deducem faptul că părul grizonant tinde să aibă o structură mai fragilă, iar nevoia de hidratare crește. După fiecare spălare, folosește un șampon hrănitor dedicat firului uscat și deteriorat, alături de un balsam îmbogățit cu ulei de argan, ulei de jojoba, acizi grași și antioxidanți.

De asemenea, oferă-i părului răsfățul cuvenit în fiecare săptămână, prin aplicarea unui tratament hidratant, care contribuie în mare măsură la fortificarea și netezirea firului.

Vopsește părul cu produse profesionale

Dacă întotdeauna ți-ai dorit să experimentezi o nuanță electrizantă de albastru marin, portocaliu sau roșu aprins, a sosit momentul să închei etapa de visare și să treci la fapte. Părul grizonant reprezintă pânza ideală asupra căreia îți poți așterne creativitatea. 

Cele mai citite articole

Alegerea nuanței stă în mâna ta, însă, ai grijă la produsele folosite. Nu uita faptul că fibra capilară are o textură ușor uscată și deshidratată, așadar, alege o vopsea de par fara amoniac, cu ajutorul căreia vei obține culori intense, fără a afecta sănătatea fibrei capilare. 

Mai mult, specialiștii din domeniu recomandă folosirea acestui tip de vopsea, mai ales, în cazul persoanelor ce vor să acopere firele albe deoarece oferă un grad sporit de protecție, transformă densitatea firului de păr și elimină mirosul puternic din timpul vopsirii.

Folosește un șampon albastru

Indicat în neutralizarea tonurilor galbene, șamponul albastru accentuează nuanțele de gri ale părului, în cazul în care îți dorești un look grizonant. Ca mod de utilizare, se aplică pe suprafața părului umed, se masează produsul prin mișcări blânde, pornind de la scalp spre vârfuri. Diferit față de un șampon obișnuit, va trebui să-l lași să acționeze asupra părului timp de câteva minute. Vei observa că fiecare producător specifică timpul indicat pe ambalajul produsului. La final, clătește în profunzime cu apă călduță.

Un pas important în acest proces este folosirea unui balsam ori a unei măști hidratante. De cele mai multe ori, șamponul albastru are tendința de a usca fibra capilară, de aceea, aplică un produs hidratant la sfârșit.

În plus, cere întotdeauna sfatul hairstylistului! Dintre toate persoanele aflate în jurul tău, dornice să-ți ofere sfaturi de îngrijire, el îți poate oferi cea mai bună îndrumare!

Sursă foto: Shutterstock.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Inchirierea espressoarelor pentru personalizarea cafelei de la birou – Degusta gratuit zeci de sortimente de cafea

Articolul Urmator

Cele mai populare loterii internaționale

Cele mai populare