gedave

4 lucruri importante pe care trebuie sa le stiti despre anvelopele de iarna

A venit din nou acea perioada a anului, cand fulgii de zapada incep sa pice si mercurul din termometre incepe sa scada. Cu aceasta ocazie cu totii ne infofolim in haine groase de iarna si pornim centrala din locuinta. Dar ce facem cu  autovehiculele noastre?

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti pentru a va pregati masina pentru iarna, inclusiv instalarea unor anvelope de iarna. Daca nu v-ati schimbat  inca anvelopele all-season cu cele de iarna, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Dar cat de multe stim despre acest echipament de iarna al masinii noastre?

Incepand de la motivul pentru care aveti nevoie de astfel de anvelope si pana la momentul potrivit pentru a le monta, iata 4 lucruri cheie pe care trebuie sa le stiti despre aceste accesorii importante: cauciucuri de iarna.

1. Sunt concepute special pentru condus pe timp de iarna

Daca ai anvelope all-season, s-ar putea sa te intrebi de ce sunt necesare anvelopele de iarna. Anvelopele de iarna sunt proiectate special pentru a functiona pe gheata, zapada, noroaie si temperaturi scazute. Desi anvelopele all-season pot fi ideale pentru o varietate de conditii de conducere, cum ar fi drumurile umede si ninsori usoare, ele nu concepute pentru iernile dure – in ciuda denumirii „all-season”. De aceea, atunci cand se apropie sezonul rece, este vital sa le schimbati cu unele de iarna.

2. Banda de rulare este importanta

Cele mai citite articole

Anvelopele de iarna sunt echipate cu un model special de rulare unidirectional care impinge efectiv zapada si gheata. De asemenea, au o adancime mai mare a benzii de rulare decat cele all-season, pentru o mai buna performanta in conditii de drum inzapezit. Anvelopele de iarna sunt fabricate si din compusi speciali care pot rezista la temperaturi scazute extreme. Anvelopele pentru toate anotimpurile, pe de alta parte, sunt fabricate folosind un model de rulare inchis care este realizat pentru o aderenta pe asfalt si a elimina apa pe timp de primavara, vara si toamna.

3. Ar trebui sa le verificati presiunea in mod regulat

Este important sa verificati in mod regulat presiunea in anvelopele de iarna. Pe masura ce temperaturile scad, presiunea in anvelopele dvs. va scadea. Asigurandu-va ca anvelopele de iarna au presiunea potrivita, le veti prelungi durata de rulare, veti reduce consumul de combustibil si veti fi in siguranta pe drum.

Este recomandat sa verificati presiunea in pneuri cel putin o data pe luna. 

4. Trebuie sa montati toate cele patru anvelope, nu doar doua

Indiferent daca aveti tractiune integrala, tractiune fata sau tractiune spate, trebuie sa instalati toate cele patru anvelope de iarna – nu doar doua. Chiar daca montarea a doar doua anvelope de iarna va fi mai ieftina, aceasta practica este foarte periculoasa.

Dotarea cu cauciucuri de iarna doar a rotilor din fata sau spate nu va va oferi controlul corespunzator asupra autovehiculului, deoarece acestea nu vor functiona toate la fel, riscand sa deraiati.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Criterii de alegere a celei mai bune plafoniere pentru dormitor

Articolul Urmator

Ai nevoie de un spatiu pentru birouri ca sa iti extinzi afacerea? Cauta online anunturi de vanzari si inchirieri pe site-uri specializate

Cele mai populare