gedave

Criterii de alegere a celei mai bune plafoniere pentru dormitor

Dormitorul este una din camerele cele mai importante ale intregii locuinte. In dormitor membrii familiei dorm, se odihnesc, se relaxeaza, petrec clipe de intimitate, insa conditia de a crea acea atmosfera intima si de relaxare este nevoie de o lumina ambientala foarte calda.

Pentru ca somnul si relaxarea sunt importante pentru o viata sanatoasa, la fel cum sunt si alimentatia si activitatea fizica, oamenii trebuie sa acorde o mare importanta modului de iluminare a dormitorului, precum si amenajarii acestuiat.

In vederea obtinerii unei ambiante placute, este foarte recomandat sa se aleaga o plafoniera de interior in acord cu inaltimea camerei si cu modul de amenajare al acesteia. Pentru ca alegerea plafonierei pentru dormitor poate fi o reala provocare, proprietarii trebuie sa fie atenti la unele criterii esentiale.

Cum trebuie sa fie plafoniera pentru dormitor?

Cele mai citite articole

Plafoniera de interior care contribuie la intregirea aspectului dormitorului trebuie sa fie aleasa astfel incat utilizatorii sa fie multumiti o lunga perioada de timp. Aceasta trebuie sa ofere o lumina placuta, filtrata, care sa se asorteze cu obiectele din incapere, cu mobilierul si podeaua, cu tapetul sau covorul. Luminile de ambient trebuie combinate cu cele decorative in vederea obtinerii unui aspect cat mai placut. Dormitorul este camera in care designul este foarte important, de aceea plafoniera trebuie aleasa in armonie cu restul camerei.

In cazul in care locatarii au optat pentru un dormitor incarcat de decoratiuni, plafoniera trebuie sa fie cat mai simpla, iar daca dormitorul este amenajat intr-un stil simplist, plafoniera poate fi mai incarcata, poate avea un design modern sau aparte, care sa atraga atentia. Desi la inceput alegerea plafonierei pentru dormitor pare foarte simpla, pe parcurs cumparatorii isi dau seama ca acest corp de iluminat este foarte pretentios. Fiind foarte des intalnita in majoritatea locuintelor, gratie versatilitatii si diversitatii de stiluri, plafoniera de interior nu trebuie sa iasa prea mult in relief, dar sa contribuie la aspectul general al incaperii.

Mai mult decat atat, plafoniera trebuie sa se potriveasca perfect cu camera in care va fi montata, cu dormitorul si cu dimensiunile acesteia. Pe piata exista deopotriva plafoniere rotunde, patrate sau dreptunghiulare, cu un design modern sau clasic, acestea nu sunt o simpla sursa de lumina, ci contribuie la aspectul general al spatiului, ajutand proprietarii sa creeze un anumit stil si accentuand in mod corespunzator dormitorul sau incaperea in care vor fi montate.

Plafonierele se aleg si in functie de sursele de iluminat. Inainte de toate, utilizatorii trebuie sa se decida daca au nevoie de unul, doua sau de trei becuri pentru plafoniera, acele bercuri putand fi fluorescente, incandescente, cu LED sau halogen. In functie de intensitatea luminii si de consumul de energie, utilizatorii pot face o alegere buna investind in plafoniere cu LED pentru dormitor care vor consuma jumatate din energia electrica pe care o consuma un bec fluorescent si de 10 ori mai putin decat un bec incandescent.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum poti purta si accesoriza geaca de piele pentru doamne?

Articolul Urmator

4 lucruri importante pe care trebuie sa le stiti despre anvelopele de iarna

Cele mai populare