gedave

4 motive pentru a apela la un arhitect pentru a vă proiecta casa

4 motive pentru a apela la un arhitect pentru a vă proiecta casa

În încercarea de a cheltui mai puțini bani sau pentru că au impresia că sunt suficienți de pricepuți, mulți dintre români își construiesc casele fără a solicita opinia unui profesionist în proiectare. Nimic mai greșit!

De ce ar trebui să apelați la un birou de proiectare când vreți să vă construiți locuința mult visată? Pentru că un birou de proiectare are o echipă formată din diverși profesioniști, specializați în arhitectură, urbanism, design etc., care au pregătirea și experiența necesare de a vă proiecta o construcție cu toate facilitățile necesare, capabilă să se potrivească perfect cu spațiul disponibil, legile în vigoare și preferințele voastre.

Totodată, proiectul unei case realizat de un profesionist va fi ușor de „citit” de o echipă de constructori, astfel încât locuința să respecte cele mai mici detalii gândite de dumneavoastră și de arhitect.

Iată mai multe motive pentru a merge la un birou de proiectare înainte de a vă construi casa!

O casă este o investiție uriașă

Ridicarea unei case vă costa, de obicei, câteva zeci de mii de euro, poate mai mult, în funcție de caracteristicile, dimensiunea, locația și materialele dorite. Întrebarea este: ați fi deacord să vă cumpărați mașina cu care să mergeți cu familia de la un mecanic fără autorizație, fără pregătire, care spune că asamblează mașini, fără a fi vreun producător de vehicule? Și gândiți-vă că o mașină costă mai puțin decât o casă!

Cele mai citite articole

Plecând de la această idee, închipuiți-vă acum că vă aflați în casa dvs. în timpul unei furtuni puternice, când aveți nevoie ca locuința să vă adăpostească și să vă protejeze pe dumneavoastră și familia dvs.. Cum ar fi ca în timpul furtunii, a viscolului, a unui cutremur sau a caniculei să vă treziți că locuința dvs. nu vă poate proteja, iar sănătatea și viețile membrilor familiei sunt puse în pericol?

Dacă locuința dvs. nu a fost concepută pentru a face față acestor condiții de mediu de către arhitecți autorizați și experimentați, este posibil ca dvs. și familia dvs. să aveți probleme serioase. 

Satisfacția de a avea o locuință unicat

Atunci când casa dvs. a fost proiectată de un profesionist veți aveau un sentiment deosebit. Veți avea o casă unicat pentru dvs. și familia ta. Nimic din ceea ce ați văzut până acum pe piață nu v-a plăcut? Vreți ceva unic? Atunci apelați la o echipă de specialiști care se va ocupa de tot, de la arhitectură, la design interior și până la autorizatie ISU.

Nu găsiți o locuință care să vă placă la banii pe care îi aveți

Un alt motiv pentru a cere ajutorul celor de la biroul de proiectare este pentru că nu reușiți să găsiți nicio locuință construită, care să fie pe gustul dumneavoastră și să și încadreze în bugetul disponibil.

Nu există vreun proiect care să vă avantajeze

Ați căutat proiecte de case online și în reviste, luni sau chiar ani întregi. Chiar dacă este posibil să fi văzut câteva aranjamente de cameră care să vă tenteze,  nu reușiți să găsiți un proiect care să combine toate cerințele, nevoile și visele tale. Dimensiunile sunt fie prea mici sau prea mari. Sau înălțimile nu sunt pe gustul tău. Sau nu există subsol, ori nu are pod. Singura soluție este să apelați la un arhitect cu experință.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Amenajare baie de serviciu: 4 finisaje care se intretin usor

Articolul Urmator

4 avantaje ale tablitei Busy Board, cu activitati din lemn pentru copii

Cele mai populare