gedave

4 semne că trebuie să mergi la un medic ortodont

Dacă te confrunți cu dinți care nu sunt aliniați corect, s-ar putea să ai nevoie de tratament ortodontic. Ortodonția este o ramură a stomatologiei, care se concentrează pe corectarea poziției dinților. Prin tratamentele ortodontice, medicii specialiști pot ajuta la ameliorarea simptomelor precum durerile de dinți, durerile de maxilar și dificultățile de mestecare. Dacă nu ești convins dacă ai sau nu nevoie de un tratament ortodontic, iată patru semne care trebuie să te trimită la medicul dentist.

Dinți prea înghesuiți și gingii dureroase

Dacă îți simți gingiile înghesuite și dureroase, este timpul să mergi la dentist. Dinții prea înghesuiți pot duce la o serie de probleme, de la dificultăți de respirație și dureri de cap până la sensibilitate la alimente și infecții dentare cronice. Dacă nu sunt tratați prin tratamente de ortodonție cluj, dinții supraaglomerați pot necesita lucrări dentare extinse sau chiar intervenții chirurgicale orale. Cel mai bun mod de a evita această problemă este vizitarea regulată a dentistului pentru controale și curățări de rutină. 

Goluri între dinți

Cele mai citite articole

O vizită regulată la cabinetul de stomatologie va ajuta la identificarea timpurie a oricăror probleme, înainte ca acestea să devină prea mari sau dificil de vindecat. Spațiul dintre dinți este și el o problemă comună care afectează atât adulții, cât și copiii, cauzând un zâmbet mai puțin simetric, probleme de masticație și imposibilitatea de a efectua periajul zilnic în mod corespunzător. 

Respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare este una dintre cele mai frecvente probleme dentare și poate fi cauzată de o varietate de factori. Una dintre cauzele acesteia este reprezentată de apariția cariilor dentare sau a bolilor gingivale. Aceste afecțiuni creează bacterii în cavitatea bucală, care reacționează cu oxigenul, producând astfel mirosul neplăcut. În cazul dinților prea înghesuiți, cariile pot apărea în locuri mai puțin vizibile, fiind destul de greu de depistat la timp, fără consultul unui medic specialist.

Vizita periodică în cabinetul medicului ortodont este esențială, în special pentru copii, în perioada de creștere a dinților permanenți. În acest fel, ortodontul va putea depista din timp nevoia unui tratament ortodontic, ceea ce va ușura semnificativ procesul de corectare a danturii. De asemenea, o dantură aliniată corespunzător, nu numai că va avea un aspect estetic așa cum îți dorești, ci și va reduce șansele de apariție a altor probleme de sănătate, cauzate de o mușcătură defectuoasă.   

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi setul potrivit de mingi de tenis?

Articolul Urmator

Care sunt scopul și modalitățile de a descărca aplicația EMAG pe telefoanele dvs. Huawei?

Cele mai populare