gedave

Cum alegi setul potrivit de mingi de tenis?

Cum alegi setul potrivit de mingi de tenis?

Mingea de tenis cu care servești poate face diferența cât să-ți ofere un avantaj la serviciu. Deși este considerat de mulți doar un mic accesoriu din echipament, mingea de tenis este, fără îndoială, piesa centrală din acest joc. 

Vrei să te bucuri de fiecare meci de tenis? Indiferent de nivelul de practică, echipamentul tău trebuie să îți ofere cel mai bun randament. De aceea, trebuie să alegi mingi de tenis adaptate stilului și intensității jocului. De la culoare, până la materialul din care sunt realizate, fiecare detaliu este atent stabilit pentru ca mingea să se adapteze fiecărei lovituri, dar și suprafeței de joc. Crezi că mingile sunt doar în culoarea galben aprins? Vei fi surprins să afli că mingile de tenis pot avea mai multe culori, fiecare dedicată unui nivel de practică. 

Indiferent de vârstă, tenisul este un sport al atenției, dexterității și concentrării. Ochii urmăresc atent mingea și loviturile adversarului, în timp ce brațele lovesc strategic cu putere fiecare minge. De la copii la adulți, din ce în ce mai multe persoane sunt atrase de acest sport. Dar cum te asiguri că ai un început promițător în acest sport? Prin alegerea unui echipament potrivit, ce include un set de mingi de tenis special adaptate nivelului tău de performanță. 

MINGI DE TENIS PENTRU ÎNVĂȚARE

Vrei să descoperi tenisul și să te bucuri cât mai mult de fiecare antrenament? Setul de mingi de învățare sunt dedicate atât copiilor, cât și adulților care fac primii pași pe terenul de tenis. Criteriile de care trebuie să ții cont sunt vârsta și înălțimea de săritură a mingii. 

Mingea de tenis roșie, confecționată din spumă, plastic sau pâslă, este mai lentă decât alte tipuri de mingi de tenis și este recomandată pentru copii cu vârsta între 4 și 6 ani. Astfel, ca începător, te vei adapta mai ușor pe terenul de tenis și vei putea urmări mai bine traseul mingii de tenis. 

Setul de mingi de tenis de câmp de culoare portocalie este dedicat începătorilor și copiilor cu vârsta între 7 și 9 ani. Aceste mingi au o înălțime a ricoșeului mai mare decât cele roșii și sunt suficient de lente ca să le poți urmări în timpul jocului. 

Mingile de tenis de culoare verde sunt concepute atât pentru adulți începători, cât și pentru copii peste 9 ani. Dacă vrei să ai un debut favorabil în acest sport, mingile verzi sunt exact ce ai nevoie! Sunt mai rapide comparativ cu cele roșii și portocalii, dar suficient de lente pentru ca tu să reacționezi în timp util la fiecare lovitură. 

Mingile de tenis galben fluorescent, cele mai cunoscute de către public, sunt mingi de tenis de competiție. Este singura nuanță acceptată la nivel global pentru meciurile de tenis oficiale și competiționale. Culoarea a fost stabilită pentru a fi ușor de stabilit de către public. Fiind folosite în cadrul meciurilor de competiție, unde intensitatea jocului este mult mai mare decât în cadrul antrenamentelor, mingile de tenis de câmp au o structură rezistentă și sunt mai rapide. 

CÂT DE SUS SAR MINGILE DE TENIS? 

Cele mai citite articole

Oare cât de sus sare o minge de tenis? Amplitudinea săriturii este rezultatul mixului dintre materialele folosite la realizarea mingii de tenis și presurizarea interioară. Dacă majoritatea modelelor de mingi de tenis de câmp sunt confecționate din cauciuc la interior și pâslă la exterior, presiunea aerului din interiorul mingii diferă. Astfel, există mingi de tenis presurizate și mingi de tenis nepresurizate. Care sunt diferențele dintre cele două modele? 

Mingile de tenis presurizate sunt cele mai des întâlnite pentru că au o săritură mult mai bună în timpul jocului. De obicei, acestea sunt folosite doar pentru o singură partidă de tenis și au o durată de viață foarte scurtă. La fiecare lovitură, mingea de tenis presurizată își pierde din proprietăți și consistența săriturii scade pentru că aerul este gradual eliminat din interiorul mingii. 

Setul de mingi de tenis nepresurizat este mai longeviv. Dacă la început este normal ca acest model să fie mai rigid și să sară mai greu, pe parcurs mingile de tenis nepresurizate devin mai ușoare și aerodinamice. Pe măsură ce puful exterior se tocește, mingile nepresurizate își modifică eficiența și săritura. 

Cum alegi setul de mingi de tenis potrivit pentru tine? În funcție de nivelul de practică. Mingile de tenis sunt clasate în mai multe categorii. Odată ce ai învățat mișcările de bază și avansezi gradual de la nivelul de începător, trebuie să adaptezi echipamentul în funcție de timpul pe care îl dedici tenisului.

DURATA ȘI NIVELUL PRACTICII INFLUENȚEAZĂ EFICIENȚA SETULUI DE MINGI DE TENIS 

Am stabilit culoarea și săritura mingilor, dar cum influențează consecvența ta alegerea setului de mingi de tenis potrivit? Un joc mai intens, practicat frecvent, crește cerințele unui echipament rezistent și eficient. Dacă tenisul ți-a stârnit pasiunea pentru sport și vrei să petreci cât mai mult timp pe teren, adaptează echipamentul pentru nivelul de practică.

Dacă joci tenis ocazional doar pentru relaxare, alege un set de mingi de tenis rezistente, ușoare, cu o săritură adaptată dexterității tale. De regulă, mingile lente, nepresurizate sunt ideale pentru jocul ocazional de tenis.

Dedici din ce în ce mai mult timp tenisului și joci consecvent? În plus față de rezistență, mingile de tenis trebuie să aibă un ricoșeu mai bun și să îți permită controlul loviturilor. Mingile presurizate sunt cea mai bună recomandare pentru tine. 

Vrei să descoperi cât de sus poți avansa în acest sport? Dacă joci tenis la nivel intensiv, calitatea ricoșeului trebui să fie considerabil mai bună, în plus față de rezistență, dar să aibă o săritură adaptată nivelului tău. Încearcă mingi de tenis cu structură din cauciuc și pâslă naturală la următorul antrenament și lasă-te surprins de eficiența acestora!

Ești pregătit pentru următorul meci? Asigură-te că ai mingi de tenis potrivite nivelului de practică. Alege următorul set de mingi de tenis pe baza criteriilor de mai sus și îmbunătățește-ți performanța pe teren! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 metode de prevenire a durerii de rinichi

Articolul Urmator

4 semne că trebuie să mergi la un medic ortodont

Cele mai populare